Gener 22, 2025

ajuntamentdaltvila

sinimagen

El Grup de Ciutats Patrimoni presenta la seva oferta turística i patrimonial a la fira ILTM Àsia Pacific, a Singapur. El president del Grup i alcalde de La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, destaca que "estem promocionant l'oferta turística de les 15 ciutats que representen un distintiu de qualitat dins de la marca Espanya"

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya promociona la seva oferta turística, patrimonial, cultural i gastronòmica a la fira ILTM Àsia Pacific, la fira de viatges de luxe líder a la zona d'Àsia Pacífic, que se celebra entre els dies 19 i 22 de juny, al centre de congressos i exposicions del complex Marina Bay Sands, a Singapur.

Segons ha destacat el president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i alcalde de La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, "sabem que està creixent l'interès del mercat asiàtic per les nostres destinacions, un mercat gegant que creix amb força, motiu pel qual estem potenciant la promoció de l'oferta turística de les nostres 15 ciutats, que representen un distintiu de qualitat dins de la marca Espanya".

Luis Yeray Gutiérrez ha subratllat que "ILTM és una de les principals fires de luxe del món i és la segona vegada que hi vam participar, després de l'experiència positiva a la ILTM Latin América, el mes de maig passat". El president del Grup ha afegit que el 2023 és un any clau en la promoció turística de les Ciutats Patrimoni: "També hem previst presentacions tècniques i institucionals a Chicago i Toronto. En el cas de Centreeuropa, serem a Milà, Brussel·les i Amsterdam; també hem estat a Bordeus, Porto i arribarem fins als països nòrdics, concretament a Estocolm i Copenhaguen".

El Grup compta amb un taulell específic a la fira ILTM Àsia Pacific, dins de l'estand de Turespaña, atès per la tècnica de Turisme del Grup, Patricia Hernández. Aquesta promoció s'emmarca en el Pla d'Acció de Turisme i el conveni anual de col·laboració amb Turespaña i la coordinació es duu a terme per l'Oficina Espanyola de Turisme a Singapur. A l'acte d'obertura hi han participat l'ambaixadora a Singapur, Mercedes Alonso Frayle, i la directora de l'OET, Mónica Sánchez.
Es tracta d'una fira exclusivament professional el format de la qual segueix una agenda de reunions prèviament establertes entre proveïdors (destinacions, empreses i entitats turístiques) i operadors rigorosament seleccionats per l'organització de l'esdeveniment, per garantir que els participants i les reunions mantingudes siguin de la màxima qualitat.

 

Un mercat en expansió

Amb una població viatgera que creix any rere any, la zona Àsia Pacífic reuneix un variat nombre de cultures i països que representen els viatgers més actius en aquest turisme de luxe. En general, segons dades de Turespaña, l'evolució de la demanda turística en aquests mercats experimenta molt bona recuperació:

Xina:


Actualment, no hi ha restriccions ni tests per a l'arribada de turistes xinesos a Espanya, i les autoritats xineses requereixen únicament un test d'antígens per al retorn. Així mateix, el 15 de març passat la Xina va reactivar els viatges en grup a Espanya, normalitzant el flux emissor. A l'acumulat del primer trimestre del 2023 el mercat xinès registra un enorme creixement respecte al 2022, tant en el flux de turistes (+625,9%) com en la despesa (+875,7).

Japó:


Tot i que encara no s'han recuperat totes les connexions aèries, Espanya continua sent una de les destinacions més demandades pels turistes japonesos i les agències de viatges ja estan ampliant els seus productes amb Espanya com a destinació.
L'any passat van viatjar a Espanya 29.000 turistes japonesos, cosa que va representar el 0,1% del total de turistes rebuts, realitzant una despesa de 138,3 milions d'euros (0,4% del total). Les despeses mitjanes per persona i dia van pujar a 3.039 i 227 euros, mentre que l'estada mitjana es va situar en 13,4 nits. A l'acumulat del primer trimestre del 2023 el mercat nipó registra creixements molt positius respecte al 2022, tant en el flux de turistes (+279,1%) com en la despesa (+276,9%)

Corea del Sud:

El 2022 van viatjar a Espanya una mica més de 180 mil turistes coreans, cosa que representa el 0,3% del total de turistes rebuts, realitzant una despesa de 322,6 milions d'euros (0,4% del total). Les despeses mitjanes per persona i dia van pujar a 2.899 i 376 euros, mentre que l'estada mitjana es va situar en 7,7 nits. A l'acumulat del primer trimestre del 2023, el mercat coreà també registra creixements de tres xifres respecte al 2022, tant en el flux de turistes (+505,0%) com en la despesa (+577,3).

Austràlia:

Encara que la connectivitat no és bona i normalment aquests viatgers visiten diversos països europeus en un sol viatge, les previsions de creixement per a Espanya el 2023 estan entre un 12% i un 15% respecte del 2019, previ a la pandèmia, i de fins a un 30% en productes específics. Les agències que preparen viatges a mida busquen especialment productes i serveis prèmium per oferir un producte diferenciat i de màxima qualitat per oferir un producte diferenciat i de màxima qualitat.

Índia:
El mercat indi es troba en una fase de ràpida recuperació de la pandèmia. Amb l'eliminació de les restriccions, l'interès, el desig de viatjar i la demanda acumulada fan que les reserves de viatges hagin crescut exponencialment en els darrers mesos.


Sud-est asiàtic (Filipines, Indonèsia, Malàisia, Singapur, Tailàndia, Vietnam):

Segons dades de Turespaña, l'any passat van visitar Espanya al voltant de 284.000 turistes procedents d'aquests mercats, dades molt properes als nivells prepandèmia. Per països, 102.000 procedents de les Filipines, 25.000 d'Indonèsia, 41.000 de Malàisia, 61.000 de Singapur, 48.000 de Tailàndia i 7.000 del Vietnam. Els primers mesos del 2023 presenten creixements interanuals a pràcticament tots els països, fins i tot assolint taxes de més del 190%, cosa que reflecteix la bona recuperació i el creixent interès d'aquests mercats.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre, creada l'any 1993, que compleix el seu 30è aniversari actuant de manera conjunta en la defensa i la promoció cultural i turística del patrimoni de les 15 ciutats componen, els barris antics dels quals han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni Mundial: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristòfol de la Llacuna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona , Toledo i Úbeda..

 

Wpp