abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

peucontenidorsLes informadores de la campanya ‘A peu dels contenidors’ impulsada per la Regidoria de Neteja i Medi Ambient han repartit 222 ampolles per netejar pipís de cans, guies informatives que expliquen la correcta separació dels residus i han ofert quasi 400, 390, xerrades a la ciutadania durant el període en què es va desenvolupar aquesta iniciativa, entre el 23 i el 26 d’octubre. 

En concret, dos equips han actuat durant quatre dies en es Pratet, sa Colomina, sa Bodega, Platja d’en Bossa Ca n'Escandell, ses Figueretes, Cas Serres i la Marina. “Aquesta campanya de conscienciació s’ha realitzat al carrer durant l’última setmana d’octubre, focalitzada a sensibilitzar als ciutadans a peu de contenidor, quan tiren les escombraries. Les informadores han recordat l’horari per al dipòsit de les fraccions i han explicat quin material s'ha de dipositar en cada contenidor. Hem repartit material informatiu per a una correcta separació en origen i per al foment de l'ús del contenidor orgànic”, ha explicat el quart tinent de batle i regidor de Neteja, Medi Ambient i Edificis de l’Ajuntament d’Eivissa, Jordi Grivé.

A més, durant aquesta campanya preventiva les informadores també han incidit en les normes que han de seguir els propietaris de gossos i per això han recordat l'obligació de retirar els excrements del sòl i diluir l'orina amb aigua. Les educadores també han visitat els pipicans del municipi, on han repartit més ampolles per netejar l'orina. 

Sobre la valoració de la ciutadania amb la qual s’ha contactat amb motiu d’aquesta campanya ‘A peu dels contenidors’, la majoria ha agraït la informació proporcionada i el material. A més, gairebé totes les xerrades han set just quan els ciutadans volien tirar les escombraries durant les hores del matí, quan està prohibit.

Enllaç del vídeo de la campanya compartit a Instagram