abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

badmintonibiza1Per segon any consecutiu, a Eivissa el bàdminton val per tres. Després de la celebració de manera consecutiva de tres tornejos internacionals en 2022, enguany l'esport més ràpid del món tornarà a ser el protagonista a l'illa balear del 10 al 19 de novembre reunint 500 esportistes. Primer, amb el Campionat d'Espanya Sub17 del 10 al 12 de novembre. A continuació, amb l'Iberdrola Spanish International del 13 al 16. I, finalment, el Spanish International Sub 15 i Sub 17 del 17 al 19. D'aquesta manera Eivissa reunirà durant 9 dies a jugadors consagrats i també les principals promeses nacionals i europees en tres esdeveniments que es podran seguir íntegrament en streaming.

La celebració d'aquesta gran festa del bàdminton en el poliesportiu Sa Blanca Dona d'Eivissa, per part de la Federació Espanyola de Bàdminton i la Federació Balear de Bàdminton, és possible gràcies a la implicació del Consell i de l'Ajuntament d'Eivissa i al suport fonamental d'Iberdrola i serviran per a, a més d'oferir un gran espectacle, impulsar l'esport basi i promocionar l'illa com a destinació turística i esportiva.

Espanya ve d'acollir els Campionats del Món Sènior i Absolut de Huelva 2021, el Campionat d'Europa Absolut de Madrid 2022 i els Campionats del Món Júnior de Santander 2022, però Eivissa també s'ha fet un lloc com a organitzador de grans esdeveniments. Es tracta d'una ciutat bolcada amb l'esport i, com a ciutat Patrimoni Mundial per la UNESCO, ofereix un escenari i un paisatge únic i reconegut en el món que ofereix una experiència que va més enllà dels diferents esdeveniments esportius.

En aquesta línia s'ha manifestat el president de la Federació Espanyola de Bàdminton, Andoni Azurmendi, en la seva visita al Consell Insular d'Eivissa per a la posada de llarg d'aquests campionats: “És un plaer tornar per segon any consecutiu amb tres competicions de màxim nivell. Com va dir el secretari general de Badminton Europe, Brian Agerbak, "Eivissa és un lloc és ideal, una ciutat pintoresca i vibrant, un teló de fons perfecte que garanteix una experiència inoblidable per a tots els participants", una cosa aplicable a les tres competicions. És d'agrair el suport de les institucions locals, que és garantia d'èxit, i reforça la confiança que les institucions internacionals tenen en el bàdminton espanyol”.

Poder organitzar aquesta festa del bàdminton també és una satisfacció per a la presidenta de la Federació Balear de Bàdminton, ja que “per segon any consecutiu Eivissa es converteix en un referent en l'organització de grans esdeveniments, que serveixen per a promocionar un esport que està en auge: es treballa molt bé la part de la pedrera a Eivissa, com es veu en els resultats de cada esdeveniment, i també estem destacant a nivell absolut en competicions internacionals”.

El conseller d'Esports del Consell Insular d'Eivissa, Salvador Llosa, ha agraït a la Federació Espanyola de Bàdminton que hagi triat l'illa com a seu per a la celebració d'aquests tres tornejos internacionals “el que demostra la capacitat d'organització i de logística que ofereix la nostra illa per a albergar proves d'aquest calibre”, valorant “la gran projecció que està tenint el bàdminton i pel qual a Eivissa apostem i secundem”. Catiana Fuster, segona tinenta d'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, també destaca “el potencial com a seu esportiva” de la ciutat, que es troba a les portes del 25 aniversari d'Eivissa com a ciutat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. “Per tant, iniciatives com aquesta demostren que Eivissa és un destí idoni per a combinar esport i patrimoni i competicions d'aquest nivell com la que organitza la Federació Espanyola de Bàdminton contribueix a mostrar Eivissa com a destí túristico esportiu i cultural i suposa una oportunitat, tant per als esportistes que competeixen com per als seus acompanyants, per a conèixer el nostre valuós patrimoni”.

 

badmintonibiza2

 

 

 

 

 

 

Wpp