Gener 20, 2025

ajuntamentdaltvila

L’Ajuntament d’Eivissa i Dones Progressistes estrenen aquest dimecres, a partir de les 19.30 h al Casal d’Igualtat, la segona edició del cinefòrum amb la pel·lícula Clara Campoamor. La dona oblidada. Aquesta iniciativa promoguda per la Regidoria d’Igualtat es desenvoluparà durant el primer trimestre de l’any i preveu la projecció dels llargmetratges Àgora, el 12 de febrer, i Les sufragistes, el 13 de març.  

“Amb aquest cinefòrum, que s'emmarca dins de les múltiples activitats organitzades per la Regidoria d'Igualtat, volem conscienciar la població sobre la discriminació de gènere i oferir una trobada que uneix cinema i diàleg. L’objectiu també és involucrar la ciutadania en propostes que contribueixin a divulgar el paper de dones clau en la història, així com remarcar la importància de continuar treballant per aconseguir una societat igualitària entre homes i dones”, ha manifestat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Sara Barbado.  

 

Les sinopsis de les tres pel·lícules que es projectaran amb motiu d’aquest cinefòrum són les següents:   

 

24/01. Clara campoamor. La dona oblidada   

Sinopsi: L'any 1931, a Espanya es proclama la Segona República. En aquest context, les dones són elegibles però no poden votar. Clara Campoamor i Victoria Kent són les primeres dones diputades que trepitgen les Corts i es plantegen molt fermament lluitar pels drets de la dona. Clara Campoamor sap que això passa per una primera i gran conquesta: el vot femení. A partir d'aquest moment, la seua lluita no és gens fàcil. La lluita d'una dona injustament oblidada, la batalla de Clara Campoamor, la dona que va aconseguir el sufragi femení a Espanya. Clara Campoamor i Victoria Kent són les primeres dones diputades que trepitgen les corts i es plantegen lluitar.   

Direcció: Laura Mañá  

Duració: 90 minuts   

Gènere: Cinema de drama biogràfic   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12/02. Àgora   

Sinopsi:  Àgora narra la història d'Hipatia, filòsofa i astrònoma que fa classes a la biblioteca d'Alexandria a deixebles que aviat es convertiran en grans homes del món de la política i la religió. A la ciutat, hi ha un ambient hostil per l'enemistat entre pagans i cristians.  Quin és el tema principal de la pel·lícula Àgora? La pel·lícula ens mostra l'evolució d'Hipatia des de la seua joventut fins a la seua mort, com a mestra d'escola filosòfica i fins al seu ostracisme, quan el poder de la ciutat és cada vegada més favorable als cristians.   

Direcció: Alejandro Amenábar   

Duració: 2 hores i 21 minuts   

Gènere: Aventures i suspens  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13/03. Les sufragistes   

Sinopsi: La pel·lícula se centra en les primeres participants en el moviment britànic en favor del sufragi femení de finals del segle XIX i principis del segle XX.   

Direcció: Sarah Gavron   

Duració: 106 minuts   

Gènere. Drama  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TERCERA EDICIÓ DELS CONTACONTES EDUCATIUS 

Per una altra banda, el Casal d’Igualtat també acollirà la tercera edició dels Contacontes coeducatius 2024 el darrer divendres de cada mes al Casal d’Igualtat, a les 18 hores.  

Les inscripcions es poden fer al Casal d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa (Av de la Pau s/n, cantonada amb el C/ de Sant Cristòfol), per correu eletrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i per telèfon al 971 39 7600. extensió: 24261.  

Aquesta iniciativa està dirigida a infants a partir de 2 anys i les seues famílies.  Desprès de lectura del conte hi haurà un petit taller, per la qual cosa es recomana fer inscripció prèvia indicant l’edat de l’infant per poder adaptar el taller posterior a la lectura del conte.  

El calendari de sessions és el següent:  

26 de gener: Qui soc jo?, de Dàmaris Gelabert i Sebastià Serra  

23 de febrer: El fil invisible, Miriam Tirado i Marta Moreno  

29 de març: Bonitas, de Stacy Mc Anult i Joanne Lew-Vriethoff  

26 d’abril: Sirenes de Jessica Love  

31 de maig: Mare, de Mariana Ruiz Johson  

28 de juny: Visca les ungles de color, de Alicia Acosta i Luis Amavisca  

27 de setembre: El gran llibre dels supertresors que de veritat importen, de na Susanna Isern i Rocio Bonilla  

31 d’octubre: El poder de les paraules: aprenent a ser feliç, de Soledad Carmona i Paco Orgega  

29 de novembre: Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?, Raquel Díaz Reguera  

27 de desembre: Sawabona, te respeto, te valoro, eres importante, de Desirée Acevedo i il·lustracions de Rebeca Luciani  

*En cas de canvis en les dates de les sessions, s’avisarà amb l’antelació suficient. 

Totes les activitats són gratuïtes, gràcies als fons rebuts de la conselleria balear de Famílies i Afers Socials del Govern de les Illes Balears, a través de l’Institut Balear de la Dona, i del Ministeri d’Igualtat, a través del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Wpp