abril 30, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

Parlarà del paper de la dona a la ciència i explicarà com ha arribat a ser seleccionada com a astronauta per l'ESA (Agència Espacial Europea)

L'Agrupació Astronòmica d'Eivissa (AAE) i l'Ajuntament d'Eivissa han organitzat per a aquest divendres 19 d'abril una interessant xerrada de Sara García Alonso, destacada científica i candidata a astronauta seleccionada per l'Agència Espacial Europea, que parlarà del paper de la dona a la ciència, la seva importància, i comptarà la seva pròpia experiència com a científica.

En la seva intervenció Sara García parlarà de ciència, però també el paper i la importància de la dona a l'àmbit científic, explicant el seu propi cas personal en el camp de la investigació i la seva carrera com a astronauta. Al mateix acte participarà també l'enginyer mecànic Jordi Pereyra Marí (Ciència des del Sofà), que a la segona part de l'acte establirà un interessant debat amb Sara García i junts parlaran de ciència i de divulgació.

Sara García Alonso és doctora en biologia molecular i ha fet investigacions en medicina del càncer des del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). De fet, des del 2019 treballa com a investigadora postdoctoral al Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO), a la recerca de nous medicaments contra el càncer.

El novembre del 2022, l'Agència Espacial Europea (ESA) va seleccionar Sara García com a reserva per a la promoció d'astronautes del 2022, juntament amb un altre espanyol, Pablo Álvarez, entre més de 22.000 candidats de tot Europa.

La conferència tindrà lloc a la sala d'actes de Can Ventosa, el proper divendres 19 d'abril a les 19.30 h. L´entrada és gratuïta, però cal reservar entrada prèviament per limitacions d´aforament, no estant permesos accedir-hi sense entrada. Es poden reservar en este enlace.

Wpp