Setembre 17, 2024

ajuntamentdaltvila

La mostra, en honor al 120è aniversari del naixement del pintor, també està inclosa a l’agenda cultural en celebració del 25 aniversari d’Eivissa com a Ciutat Patrimoni Mundial

El pròxim 19 de setembre l’Arxiu d’Imatge i So Municipal d’Eivissa (AISME) inaugura una exposició a Es Polvorí de les obres del pintor eivissenc Mariano Tur de Montis, del qual enguany es compleixen 120 anys del seu naixement i 30 de la seua mort. L’exposició també està inclosa dins l’agenda cultural de celebració dels 25 anys d’Eivissa com a Ciutat Patrimoni Mundial.

El pintor va participar des de ben jove en exposicions a Eivissa i ha col·laborat amb altres pintors emblemàtics de l’Illa com Wil Faber, Laureà Barrau o Narcís Puget i Viñas. Cal mencionar que Mariano Tur fou un pintor molt ben format, alumne de l’Escola Superior Sant Jordi de Barcelona i amplià els seus estudis a Roma, Florència i París. Actualment té obra exposada al Museu d’Art Modern de Palerm.

Aquesta exposició estarà disponible fins al 27 d’octubre i inclou 25 obres cedides per diferents entitats i persones: la Fundació Carloandrés, el Consell Insular, l’Alejandra Hospital Llobet, el Guadalupe Hospital Llobet, el Marisa Hospital Llobet, per Camille Kahn i per Fanny Tur. La majoria de pintures són olis que representen principalment retrats i flors.

L’entrada serà gratuïta i l’horari de visita a Es Polvorí és el següent:

Dilluns: tancat

De dimarts a divendres: de 18h a 20h

Dissabtes i diumenges: d’11h a 13.30h

L’Ajuntament d’Eivissa i l’AISME agraeixen enormement els préstecs que persones i entitats han fet a l’Arxiu ja que ajuden a que el patrimoni pictòric eivissenc sigui més conegut i faci honor a personalitats que tant han marcat la història d’Eivissa. En el cas de Mariano Tur de Montis, l’Ajuntament li va dedicar un carrer a Dalt Vila, el que fou la seva llar, carrer que abans portava el nom de “carrer Nou”.