Setembre 30, 2024

ajuntamentdaltvila

Aquest diumenge 29 la festa del triatló continuarà a Eivissa amb la disputa del Campionat d'Espanya MD/LD, així com l'Eivissa T100 Grups d'Edat

Eivissa ha estat aquest dissabte 28 de setembre l'escenari de la cinquena prova puntuable del circuit mundial de Triatló de Llarga Distància 'T100 Triathlon World Tour'. Després del seu pas per Miami, Singapur, San Francisco i Londres, el Campionat aterrava a l'Illa i l'espectacle ni de bon tros va deixar indiferent els milers d'aficionats que es van amuntegar, primer a la sortida de la natació a Platja Ses Figueretes, després a al llarg del circuit de ciclisme que va recórrer les ciutats dEivissa i Santa Eulàlia i finalment al Port dEivissa on estava situada la segona transició, el circuit de carrera a peu i la meta.

En categoria masculina el belga Martin Van Riel va ser el vencedor de la prova convertint-se així en el primer bicampió de T100 (va aconseguir també el triomf a San Francisco), en imposar-se a Sam Laidlow, deixant-lo enrere quan faltaven tres quilòmetres per a la meta. L'alemany Mika Noodt va ser tercer registrant el seu primer podi a T100.

Cal destacar la participació d'Antonio Benito, que va finalitzar l'Eivissa T100 en sisena posició. “En aquestes carreres se'n va al màxim des del principi, no hi ha un respir. Amb bici tots anem al límit i això es nota després a la cursa a peu, però al final he pogut arribar a la sisena posició i estic super content”, va declarar Antonio Benito.

A la prova femenina el triomf va ser per a la nord-americana Taylor Knibb, qui també suma dues victòries amb tan sols dues proves disputades al ‘T100 Triathlon World Tour’. La medallista de plata olímpica Julie Derron va firmar també una gran actuació amb un més que meritori segon lloc, entelat per una penalització d'1 minut al drafting sobre la bicicleta. L'últim esglaó del podi el va ocupar la guanyadora del Miami T100 Triathlon, India Lee , que es va sobreposar a la decepció del cap de setmana anterior a Niça i va demostrar la seva classe a Eivissa.

La representant espanyola Sala Pérez Sala va acabar en 14a posició. “Tornar a estar, sent competitiva, en una carrera d'aquest nivell era el més important, gaudint i sentint que segueixo en forma i que em queda molta guerra per donar. El públic d'Eivissa ha estat a més super afectuós, han estat brutals. Tant de bo pugui ser aquí també l'any que ve”, va dir, Sara Pérez Sala.

La festa del triatló continua a l'illa

L'emoció continuarà aquest diumenge a Eivissa amb la disputa de la Copa d'Espanya MD/LD il´Eivissa T100 Grups d´Edat. A les 08:00 hores a la Platja Ses Figueretes, tindrà lloc la sortida en categoria Elit masculina i femenina, ia continuació faran el mateix els GGEE a la Copa d'Espanya ia l'Eivissa T100. També estarà en joc el Campionat d'Espanya de Triatló Militar dins de la Copa d'Espanya MD/LD i de l'Eivissa T100 gràcies a l'acord de col·laboració signat entre el Consell Superior d'Esport Militar i la Federació Espanyola de Triatló, amb 60 components de l'Exèrcit, seleccionats per mèrits propis i currículum.

Diumenge 29 de setembre

  • 08:00 Sortida elit masculí i femení Copa d'Espanya MD/LD
  • A continuació. Sortida rodada GGEE Copa d´Espanya MD/LD, Campionat d´Espanya de Triatló Militar i T100 GGEE.

 

La temporada FETRI ha arribat al punt àlgid amb la celebració d'aquest esdeveniment i la Final del Campionat del Món Torremolinos-Andalusia 2024 que tindrà lloc del 17 al 20 d'octubre.

Un esdeveniment sostenible i respectuós amb el medi ambient

L'Ibiza T100 abandera la transició a esdeveniments esportius residu zero. T100 i FETRI crearan una guia de bones pràctiques en esdeveniments esportius residu zero finançada pel Consell Insular d'Eivissa i impulsat per dues empreses locals i basada en els aprenentatges de l'Eivissa T100 2024 i el Campionat Mundial Multiesport 2023. Aquesta guia cerca donar suport a organitzadors d´esdeveniments esportius a nivell local, amb l´objectiu de ser també una referència a nivell nacional i internacional, ajudant a reduir l´impacte ambiental en l´organització d´aquests esdeveniments.