Octubre 01, 2024

ajuntamentdaltvila

La primera tinent de batle i regidora de Recursos Econòmics i Humans de la capital eivissenca, Gema Marí, ha explicat que s’ha creat la plaça de Major de Policia’, per continuar dotant de més efectius la Policia Local

El Ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat aquest dilluns, en sessió ordinària, modificar les bases de les ajudes al lloguer amb l’objectiu d’agilitzar-les i d’ampliar el nombre de persones beneficiàries.

El regidor d’Habitatge, Juan Flores, ha explicat que, entre les novetats de la propera convocatòria, destaca l’eliminació del límit mínim d’ingressos com a requisit i que s'augmenten els ingressos màxims que pot tenir la unitat de convivència per a ser beneficiaris, augmentant-ho en una vegada l'IPREM a 14 pagues respecte a les anteriors bases. “Després de l'experiència dels últims anys en la tramitació d'aquestes ajudes, es fa necessari realitzar una sèrie d'ajustos en les bases per aconseguir els objectius amb una major eficàcia i beneficiar a una major quantitat de persones”, ha assenyalat Flores.

Així mateix, el regidor d’Habitatge de la capital d’Eivissa ha advertit que les bases ara vigents produeixen l'exclusió dels sol·licitants que, teòricament, més necessitarien de les ajudes, que són els que menors ingressos tenen, a més els límits superiors d'ingressos s'han d'actualitzar a l'alça, per a ajustar-se a la realitat de l'illa, en la qual uns majors ingressos no representen un major poder adquisitiu, pels majors preus que es troben en pràcticament tots els sectors. “Per tant, les modificacions proposades es basen en criteris d'eficàcia, objectivitat, necessitat dels sol·licitants i no incentivar directament o indirectament la pujada de preus dels lloguers”, ha afirmat Flores.

Posteriorment, s’ha acordat la modificació número 8 del contracte de recollida i transport dels residus sòlids urbans, neteja viària i de platges del municipi d'Eivissa i que es centra en cinc línies d’actuació amb, en primer lloc, la incorporació de nova maquinària per netejar les taques de forma més efectiva; en segon lloc, es dotarà el servei d'un nou vehicle de recollida de vidre, de les mateixes característiques; en tercer lloc, es millora en el servei de manteniment amb un mecànic adicional; en quart lloc, s’ampliarà el servei d’hidroneteja per poder actuar també en diumenges i dies festius i, finalmente,  s'adquiriran 10 papereres compactadores més.

A més de les novetats en neteja l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Eivissa també ha presentat millores en matèria de mobilitat amb motiu de la modificación, aprovada aquest dilluns 30 de setembre, de l'Ordenança Municipal Reguladora de l’entrada de vehicles mitjançant les voreres i/o vies públiques, reserva de la via pública per càrrega i descàrrega d’ús exclusiu i d’ús públic. La tercera tinent de batle de l’Ajuntament d’Eivissa, Blanca Hernández, ha indicat que amb els canvis proposats es donarà solució a les diverses tipologies de sol·licituds que a l’actual no es regulen, introduint modificacions pertinents i la incorporació de nous elements per a la delimitació dels guals. “L’objectiu és millorar l’accesibilitat i seguretat dels usuaris tant de vianants com vehicles i obtenir una gestió municipal més eficaç i un millor servei a la ciutadania”, ha valorat Hernández, qui ha afegit que aquesta ordenació dels guals també respon a objectius d’embelliment i harmonització de la Ciutat. En concret, la nova ordenança delimita els guals a banda i banda amb topalls de terra de rodes de vehicles, autoritzant les pilones de formigó actuals en casos excepcionals, modifica la senyalització horitzontal i la construcció d’una nova vorera en guals permanents amb línia d’aparcament.

Declaració institucional

A l’inici del Ple ordinari de setembre s’ha acordat, sense els vot del grup municipal Vox, una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Persones Majors, que es celebrarà demà, 1 d’octubre.

Destacar també que s’ha donat llum verda a la proposta d’acord a la modificació parcial de la plantilla i de la Relació de Llocs de Treball i entre les places de nova creació la primera tinent de batle i regidora de Recursos Econòmics i Humans, Gema Marí, ha destacat la plaça de ‘Mayor de Policia’ per continuar dotant de més efectius la Polica Local de la capital i ha anunciat que 53 policies locals seran condecorats pels 30 anys d’experiència al cos policial o per actuacions extraordinàries. Marí també ha explicat que s’han creat una plaça de tècnic de Mobilitat i Infraestructures i quatre d’educadors socials.

Per acabar, en aquest ple ordinari de setembre s’ha tornat a debatre la modificació de l’Ordenança municipal de Circulació per incloure algunes puntualitzacions sobre la normativa (aprovada inicialment) i s’ha donat el vistiplau al Pla Director Smart City Eivissa per establir les bases del model Smart City.

Quant a les mocions presentades pels grups municipals que conformen el ple de l’Ajuntament d’Eivissa, les votacions registrades són:

  • A favor de la moció amb proposta d'acord presentada pel Grup Municipal Partit Popular per a la construcció d'habitatges per a les forces i cossos de seguretat i funcionari de l'Estat en el solar al costat de la comissaria de la policia nacional a Eivissa.
  • A favor de la moció amb proposta d'acord del Grup Municipal Partit Popular en defensa d'un sistema de finançament just i solidari entre les comunitats i ciutats autònomes.
  • Moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista en relació amb la gestió de poblacions felines i aplicació de la llei 7/2023 de proteccióp dels drets i de benestar dels animals. S’ha votat a favor del segon punt, on s’indica que l’Ajuntament d’Eivissa instarà el Govern de les Illes Balears a incorporar als pressupostos de l’any 2025 una partida econòmica per treure línies d’ajuts per a les entitats col·laboradores i corporacions locals així com estableix la Llei 1/1992, de 8 d’abril, de protecció dels animals que viuen a l’entorn humà de les Illes Balears.
  • A favor de la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista per a la creació d'una xarxa de refugis climàtics a la ciutat d'Eivissa.
  • En contra de la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista per recuperar l'equip municipal d'atenció a la infància i adolescència (EMAPI) a la ciutat d'Eivissa.
  • En contra de la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista en relació amb la seguretat del col·lectiu de ciclistes a la nostra illa.
  • A favor de la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal VOX sol·licitant mantenir el decoro en les intervencions i a no contribuir al clima de polarització i crispació política existent en l'actualitat.
  • En contra de la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal de Unidas Podemos per exigir el pagament de l'IBI, de la residencia Militar "Héroes de Filipinas" nucli de es Soto.