Octubre 14, 2024

ajuntamentdaltvila

L’alcalde de la Ciutat, Rafael Triguero, també ha anunciat, durant el ple extraordinari del Debat sobre l’estat del municipi, una sanció de més de 800.000 euros per llogar il·legalment un pis a turistes

L’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, ha anunciat aquest dilluns, durant el Debat sobre l’estat del municipi, que el pròxim 8 de novembre es sol·licitarà al Ministeri de l’Interior la reversió de la cessió gratuïta del solar situat a l’Avinguda Isidor Macabich, 56, després d’anys sense que s’hagi construït la nova delegació de govern per a la qual es va cedir.

“És moment de plantejar nous usos per a aquest solar, que responguin a les necessitats actuals dels nostres veïns. Continuem amb la recuperació d’espais públics municipals per a la ciutadania: vam començar reobrint Es Polvorí, pròximament sa Pedrera tindrà un nou ús i comptarem de nou amb el solar situat al número 56 d’Isidor Macabich. Aquest immoble es va cedir gratuïtament amb la finalitat concreta per part de l'Administració General de l'Estat, per a la construcció de la seu de la Direcció Insular de l'Administració de l'Estat d'Eivissa-Formentera amb la fixació del termini màxim per a dur-lo a terme de 5 anys, produint-se la reversió automàtica en cas d'incompliment
 o falta d'ús”, ha assenyalat Triguero.

A continuació, l’alcalde de la capital d’Eivissa ha anunciat aquest dilluns, durant el ple extraordinari del Debat sobre l’estat del municipi, la imposició d’una sanció per un total de 857.836,11 euros per llogar un pis a turistes sense la llicència pertinent.

“L’Ajuntament d’Eivissa, amb la col·laboració de La Policia Local i del Consell Insular d’Eivissa, continuarà amb la pressió contra els que especulen amb l’habitatge. La impunitat s’ha acabat. Volem una ciutat per viure-hi i per poder oferir més opcions de futur hem de lluitar amb fermesa contra el lloguer turístic il·legal”, ha assenyalat Triguero.

L’immoble inspeccionat i llogat a turistes de forma il·legal es situa a un bloc residencial del municipi, on no es permet l’ús turístic. El canvi d’ús d’edificacions, construccions i instal·lacions sense títol habilitant, i amb independència de si s’executaren o no obres, es sanciona amb una multa de superior quantia del 50 al 100% del valor de l’edificació en el moment de l’inici del procediment de restabliment.