Octubre 14, 2024

ajuntamentdaltvila

L'Ajuntament d'Eivissa proposa l'adjudicació de les obres d'ampliació de l'escoleta de Can Cantó per 3.717.281,63 euros a l'empresa Tecnología de la construcción y obras públicas (TECOPSA), segons ha informat avui l'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Rafael Triguero, durant el ple extraordinari del Debat sobre l'estat del municipi, celebrat aquest dilluns 14 d'octubre a la sala de plens de l'edifici Can Botino.

A més d'informar sobre aquest projecte concret, l'alcalde de la capital d'Eivissa ha informat de l'estat d'altres iniciatives claus per la Ciutat en les que està treballant l'Ajuntament:

  • Abans que acabi l'any, es preveu la licitació dels contractes per a la construcció de Sa Peixateria i la reforma del Mercat Vell.
  • Estem a punt de firmar el conveni amb el Consell Insular d'Eivissa per la licitació del centre de baixa exigència d'Es Gorg.
  • En el primer trimestre de 2025 també haurien d'estar licitats els projectes del terreny de joc de Es Putxet, el poliesportiu de ses Figueretes i les pistes de tenis de Can Misses.
  • A l'octubre de 2025 està prevista la licitació de la reforma de l'Avinguda d'Espanya, una de les principals artèries de la ciutat.
  • Quant al futur Mercat Ciutat d'Eivissa, es continua avançant i ja s'estan redactant el projecte, els plecs i l'estudi de viabilitat econòmica.
  • L'Equip de Govern municipal continua treballant amb les autoritats competents per eliminar els party boats a les platges urbanes, així com implementant mesures reals de protecció del litoral i el control de fondejos.

També està prevista la remodelació del Camí des Calvari, un projecte de més de 2,5 milions d'euros promogut pel Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat.. Es tracta d'un passeig des d’aproximadament on es troba la seu a Eivissa de la Universitat de les Illes Balears (UIB) fins a es Soto. Es condicionaran les voreres i es crearan un parell de punts que seran miradors i àrees de descans amb ombra. A més, aquesta actuació permetrà habilitar unes 40 places d'aparcament addicionals a la zona.

  • Per acabar aquest resum de l'estat administratiu dels principals projectes que està executant l'Ajuntament d'Eivissa, l'alcalde també ha afegit que s'està treballant amb Paradores perquè el Parador Nacional d'Eivissa s'inauguri durant el primer trimestre de 2025.

A diferència del Parador, Triguero ha criticat que altres projectes crucials per la Ciutat que depenen del Govern central continuen bloquejats:

  • El Museu Arqueològic està tancat des de fa anys, sense data d'obertura prevista. "Un espai que podria ser un referent cultural i educatiu continua sent un projecte estancat", ha lamentat l'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa
  • El solar de la Policia Nacional, on haurien de construir-se 168 habitatges i proporcionar espai per a més agents, segueix sense avanços significatius.
  • La Biblioteca Nacional continua sense previsió d'executar-se. Malgrat les cartes enviades pel batle de la capital eivissenca al ministre responsable, el Consistori no ha rebut resposta clara sobre quan es farà realitat i a on.
  • El Ministeri de Turisme ha denegat un projecte innovador per crear un Parc Arqueològic en l'Antic Hospital Vell. "Es tracta d'un projecte que hauria posat en valor el nostre patrimoni històric i que podria haver estat un atractiu turístic i cultural important", ha considerat Triguero
  • L'Ajuntament d'Eivissa encara espera la implementació de les boies ecològiques a Talamanca. "Encara que hem pres mesures dins de les nostres competències per a millorar la badia, necessitem el suport del Govern central per a preservar aquesta zona tan castigada.
  • Quant a la depuradora d'Eivissa, encara no està en funcionament malgrat que registra un retard de 15 anys.

Posteriorment, Triguero ha manifestat que seguirà reivindicant els 7,5 milions que necessita Eivissa per finançar la capitalitat, ha destacat la implicació del Consell Insular d'Eivissa amb projectes com el de la remodelació de l'EI-10 i amb la reforma prevista pròximament a l'avinguda de Sant Josep i ha destacat del Govern de les Illes Balears que posi a l'abast dels ajuntaments eines efectives per facilitar l'accés a un habitatge.

Precisament el primer anunci que ha fet l'alcalde d'Eivissa durant el seu discurs del Debat sobre l'estat del municipi ha set que el Govern i l'Ajuntament firmaran aquest mes els protocols de cessió de dos terrenys per construir habitatge públic gràcies al programa Construir per Llogar. Després, Triguero ha informat també de la darrera modificació del contracte municipal de Neteja amb l’increment d’un 39% del pressupost, assolint, els 7,8 milions d’euros amb l’objectiu d’aconseguir una Ciutat més neta. Per acabar, entre les principals novetats destaca la sol·licitud de l'Ajuntament d'Eivissa al Ministeri de l'Interior per revertir la cessió gratuïta del solar d'Isidor Macabich 56, on es projectava la nova seu a Eivissa de la Delegació del Govern.