Octubre 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Es tracta d’una ajuda per dur a terme programes de promoció en contribució al finançament del Museu Diocesà

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat una subvenció de 21.000 euros al Bisbat d’Eivissa i Formentera perquè el Museu Diocesà de la Catedral d’Eivissa estigui obert tot l’any.

El Museu Diocesà té el seu origen a l’any 1964 i va obrir les seves portes a l’any següent. És el museu que alberga pintures, escultures, ornaments i altres objectes en la sagristia i la seva sala capitular de la Catedral de la Ciutat d’Eivissa, múltiples peces artístiques i artesanals relacionades amb la litúrgia i la història de la Catedral des de segle XIII fins al XX. El seu patrimoni és altament valuós i el consistori considera necessari contribuir al seu finançament per a donar-ne suport i difusió.

Amb l’objectiu de fer-ne promoció turística, s’ha aportat una concessió econòmica de 21.000€ que aniran destinats a la promoció del Museu, ja que encara que aquest té la infraestructura necessària per fer la promoció, no disposa de recursos econòmics suficients.  Les activitats que entren a aquest conveni són l’obertura gratuïta del Museu Diocesà durant tot l’any, l’elaboració de material promocional, la difusió del patrimoni cultural eclesiàstic i la realització d’accions per promocionar el patrimoni cultural. Així, l’Ajuntament d’Eivissa pretén que els eivissencs i els visitants de la Ciutat se n’adonin de l’important i valuós patrimoni que Eivissa posseeix. La seva col·lecció és de vital importància per a mantenir la seva cultura, per això s’espera que amb aquesta nova acció el Museu Diocesà de la Catedral d’Eivissa sigui un atractiu turístic.