Octubre 19, 2024

ajuntamentdaltvila

La Policia Local va denunciar la infracció urbanística després de comprovar que una persona estrangera havia reservat l’immoble per Airbnb.

“Eivissa ha de ser una ciutat per viure-hi i per poder oferir més opcions de futur als nostres vesins i vesines hem de lluitar amb fermesa contra l’intrusisme”, ha reiterat l’alcalde de la capital eivissenca, Rafael Triguero.

La denúncia del pis turístic il·legal amb proposta de sanció de més de 850.000 € anunciada per l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, el passat dilluns amb motiu del Debat sobre l’estat del municipi, la va fer un particular a través de la Línia Verda.

La Policia Local va denunciar la infracció urbanística greu després de comprovar que una persona estrangera havia reservat l’immoble per Airbnb durant una inspecció registrada el passat setembre. “Eivissa ha de ser una ciutat per viure-hi i per poder oferir més opcions de futur als nostres vesins i vesines hem de lluitar amb fermesa contra l’intrusisme”, ha reiterat Triguero.

La proposta de sanció per aquesta infracció urbanística és de 857.836,11 euros per llogar un pis a turistes sense la llicència pertinent. “L’Ajuntament d’Eivissa, amb la col·laboració de La Policia Local i del Consell Insular d’Eivissa, continuarà amb la pressió contra els que especulen amb l’habitatge. La impunitat s’ha acabat”. ha incidit l’alcalde d’Eivissa.

L’immoble inspeccionat i llogat a turistes de forma il·legal es situa a un bloc residencial del municipi, on no es permet l’ús turístic. El canvi d’ús d’edificacions, construccions i instal·lacions sense títol habilitant, i amb independència de si s’executaren o no obres, es sanciona amb una multa de superior quantia del 50 al 100% del valor de l’edificació en el moment de l’inici del procediment de restabliment.

A més, recordar que durant el passat mes de juny el Departament de Lluita contra l’Intrusisme del Consell Insular d’Eivissa, amb la col·laboració de la Policia Local d’Eivissa, ha tramitat propostes de sancions a, almenys, sis propietaris de pisos a la ciutat d’Eivissa, per valor de 224.000 euros, per la comercialització d’habitatges turístics il·legals. Aquest resultat ès gràcies a les actuacions conjuntes de la institució insular i de l’Ajuntament, que compta amb una unitat policial especial contra l’intrusisme. En concret, es van interposar cinc denúncies per 40.000€ i una de 24.000€. Aquestes sancions es van tramitar després que el servei d’inspecció turística del Consell d’Eivissa revisés aquests habitatges i constatés les infraccions en matèria de turisme per la publicitat, contractació i comercialització dels immobles sense haver presentat la corresponent declaració responsable d’inici d’activitat turística o comunicació prèvia.