En total seran dos cursos, un per a professionals i un altre per a públic general
El Consell Insular d’Eivissa, mitjançant el distintiu Sabors d’Eivissa, i en col·laboració amb l'Escola d'Hoteleria i de l’Ajuntament d’Eivissa, ha organitzat dos cursos de cuina de quaresma, un per a professionals el dilluns 31 de març de 16.00 a 19.00 hores, i un altre per a públic general que tindrà lloc en dos jornades els dies 7 i 11 d’abril, també de 16.00 a 19.00 hores.
Així, aquests cursos emmarcats en el programa de Cultura Gastronòmica d’Eivissa i dins els actes de les jornades de Patrimoni Gastronòmic organitzades per l’Ajuntament d’Eivissa, s'impartiran en les instal·lacions de l'Escola d'Hostaleria i tindran lloc d'una banda, per a experts en el sector, amb un total de 15 places i a un preu de 30 euros; i, d'altra banda, hi haurà un torn per al públic general que serà a un preu de 20 euros i per a un total de 20 persones en cada curs.
Aquests cursos tenen com a objectiu donar a conèixer als cuiners professionals i en formació la gastronomia tradicional eivissenca vinculada als productes de l'illa, així com reforçar la cuina de temporada i en aquest sentit recuperar els plats vinculats al calendari gastronòmic.
El director insular de Medi Rural i Marí, Joan Marí Guasch, ha detallat que “després dels excessos de festa i menjars consistents de Carnestoltes, arriba la Quaresma i la contenció en el menjar i els costums. 40 dies sense carn, ous i làctics, és temps de peix, verdures, llegums”. En esta línea, el director insular ha ressaltat que “és el mèrit de la cuina tradicional convertir els ingredients més humils en plats saborosos, i en realitat la cuina de Quaresma és la cuina més quotidiana”.
Per la seua part, el regidor de Comerç i Mercats de l'Ajuntament d’Eivissa, Àlex Minchiotti, ha manifestat que “a través d'aquests cursos l’objectiu és recuperar i difondre el coneixement dels productes agraris i primaris d’Eivissa, reforçant així el consum de productes de temporada i de proximitat. En aquestes formacions s'elaboraran plats que
es preparen amb aliments humils, alguna cosa que forma part del nostre patrimoni i la nostra idiosincràsia”.
El professorat estarà format per dos referents de la cuina tradicional eivissenca: Pere Tur, del restaurant Sa Nansa, especialitzat a cuina eivissenca de la mar, i Catalina Riera, del Restaurant Ca n’Alfredo.
Els plats que es prepararan tenen com a base el peix i les llegums i verdures, amb el gerret com a ingredient estrella amb el qual s’elaborarà gerret escabetxat i arròs amb gerret i pinya de col. Pel que fa al plat vegetal, el plat escollit és l’emblemàtic de la Setmana Santa: el cuinat.
El cuinat, del qual s’elabora una gran olla que és consumida durant la Setmana Santa, és un plat íntegrament vegetarià basat amb una planta silvestre (la verdura –colleja en castellà-), llegums i herbassana.
Les inscripcions es poden realitzar en el telèfon 609 880 362 o en el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.