abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

santosyasesinosEivisual productora ha finalitzat el vídeo documental ‘Santos y asesinos’, sobre la figura de Merche Chapí. La directora valenciana establerta a Eivissa que va ser l'ànima del Grup Amateur de Teatre (GAT) durant més de 40 anys i també va exercir com a instructora d'actors. El dimarts, 14 de novembre a les 20.00 hores es projecta el treball a l'auditori del Centre Cultural de Can Ventosa (Eivissa) amb la presència de la protagonista.

El vídeo consisteix en una entrevista realitzada pel gestor cultural Carles Fabregat, on Chapí respon de manera honesta i brillant al repàs de 40 anys d'activitat en el món del teatre.

«…em vaig enamorar d'Eivissa des que vaig arribar l'any 1966 i és la ciutat en la qual he estat vivint i treballant des de llavors».

Chapí va començar la seva carrera teatral en 1961, als 22 anys, com a actriu del TEU de València a les ordres del director Antonio Díaz Zamora, a qui ella reconeix com el seu mestre. Merche Chapí va abandonar el TEU en 1968 i es va traslladar a Eivissa. Allí va fundar la seva primera aula de teatre a l'escola Blat d'Eivissa en 1970. En 1975 va crear el Grup Amateur de Teatre (GAT) i ho va dirigir fins a la seva dissolució en 2020 després d'haver estrenat uns 180 muntatges.

Ha rebut diferents premis:

  • Premi Important del Diari d'Eivissa (1996).
  • Premi Ramon Llull del Govern dels Illes Balears (2018).
  • Premi 8 de març a dones progressistes d'Eivissa (2019).
  • Premi a tota la trajectòria del Consell d’Eivissa (2021).
  • Medalla d'Or de la ciutat d'Eivissa (2022).


‘Santos y asesinos’ repassa la carrera d'aquesta important figura en un treball de 35 minuts de durada realitzat per Ramon Mayol. Mayol ha dirigit deferents vídeo documentals: ‘El ca eivissenc’; ‘La torre la sal i el temps’; ‘VISCa la badia!... o la serie ‘Aigua Viva!, sobre els pous i fonts de Santa Eulària des Riu, entre altres. També és autor de nombrosos curtmetratges: ‘Talis’, ‘Tu jefe se come a mis novios’, ‘ReMI’, ‘The Lengend’… o del micro curt ‘Selficrosis‘.

De la gravació, del muntatge i de la música s'ha ocupat Manolo Matoses. El documental compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Eivissa i del Consell d’Eivissa.

 

Wpp