abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagenActivitats previstes.

 1-DIJOUS 23,a les 18.00 h. Debat per prendre consciència de la violència de gènere, sessió especial amb l’Associació Metges del Món. De 18.00 h a 20.00 h.Disponible servei de ludoteca amb tallers de promoció de la igualtat i la coeducació per a infants. Entrada gratuïta fins completar aforament. Només cal fer inscripció si voleu emprar la ludoteca: indicant nóm i edat de l’infant, junt amb el nóm de la persona adulta acompanyant.

 2-DIVENDRES 24, a les 18.00 h. Contacontes coeducatiu amb el conte: EL CONSENTIMENT (PER A NENES I NENS). Com posar límits, demanar respecte i estar a càrrec de tu mateixa, de Rachel Brian

  • Sinopsi: Aquesta senzilla novel·la gràfica, útil perquè tothom llegeixi i aprengui, juntes o cada u pel seu compte, ensenya temes crucials per al desenvolupament de l’autonomia infantil. Donant eines per evitar els abusos sexuals i les violacions de fronteres corporals i emocionals que poden sofrir els infants. Ho fa amb encant, mitjançant pàgines molt il·lustrades i imatges i metàfores clares i contundents que busquen allunyar-se de la lògica de la culpa i la vergonya i fer-se responsable per una mateixa. És una excel·lent manera d'asseure's a discutir i a pensar sobre quins són els límits i les fronteres del seu propi cos i com establir-les; com respectar-se a si mateixes/os i als altres; què fer si algú els fa sentir incòmodes o amb inseguretat, i com observar i regular les seues pròpies interaccions amb els altres. Un llibre crucial en el desenvolupament emocional de qualsevol infant (i molts no tan nens).

Posteriorment, a la lectura del conte es farà un petit talleres. Activitat dirigida a famílies amb infants de 3 a 12 anys. Se recomana inscripció prèvia indicant edat de la infància per adaptar el taller posterior.

 

 3-DIVENDRES 24, a les 19:30 h. Xerrada: La Violència de gènere: Com abordar-la des de la prevenció i l'actuació. Amb la participació de na Jimena López: subinspectora de la UFAM i na Laura García: Policia Nacional de la Unidad de Participación Ciudadana.

 

 4-DISSABTE 25. Al parc de la Pau, activitats realitzades en coordinació amb la comissió #8M Eivissa. 3 activitats:

     - De 10.00 a 14.00 h. Taula informativa APP AGRESTOP de l’Ajuntament d’Eivissa.

    - De 10.30 h a 11.30 h. Taller VIURE SENSE POR amb Eva Vázquez. Assesora en procés de gestió emocional i terapeuta corporal. Activitat gratuïta fins completar aforament. No cal inscripció prèvia/ És una proposta de  dinàmica grupal, a través del moviment expressiu i creatiu. Es recomana dur roba còmoda i aigua. Es convida a totes les dones perquè connectin amb la seua força interna i s’alliberin d’allò que ja no els serveix. Activar la dignitat com a impuls de la vida. Així com redirigir tota aquesta força en un acte creatiu cap a la confiança i l’amor

   - De 12.00 h a 14.00 h. Concentració commemoració 25 N. 13.00 h Lectura de manifest. Disponible servei de llengua de signes.

 

 5-DIMECRES 29 , a les 19.00 h. Obra de teatre i col·loqui posterior: ¡Ay de mí si no canto! Creació col·lectiva d'Ana Sofía Robles i Reyes Josué Morales. Sobre l’atenció a les víctimes de violència en contextes violentadors

    - Actriu: Sofia Robles. Psicòloga formada en Teràpia d’Arts Expressives. que comparteix els seus records de treball dins d’una institució estatal, on va avaluar infants i adolescents víctimes de violència. Ens comparteix el seu camí,els seus forts aprenentatges i la recerca de sentit en allò professional, humà i social. Duració: 40 minuts / Recomanada a partir dels 16 anys. Entrada gratuïta fins completar aforament. Disponible servei de ludoteca amb tallers de promoció de la igualtat i la coeducació per a infants. Només cal fer inscripció si voleu emprar la ludoteca: indicant nóm i edat de l’infant, junt amb el nóm de la persona adulta acompanyant.

 

 6-DIJOUS 30, a les 19.30 h. Club de lectura feminista amb el llibre: No manipuleu el feminisme, una defensa contra les faules masclistes, d’Ana Bernal Triviño. Llegeix el llibre proposat i vine a compartir les teues impressions a la sessió del club, el qual és bilingüe i mixt.

  • Sinopsi: En plena quarta ona feminista, el masclisme, en totes les seues manifestacions, ataca de manera contundent. Per a aconseguir-ho es val d'una arma poderosa: la informació i el llenguatge. En una etapa on la desinformació està a l'ordre del dia, aquest llibre repassa la història feminista desmuntant cada faula que escoltam en els mitjans de comunicació i en converses quotidianes amb l'únic objectiu de confondre i danyar els assoliments aconseguits per les dones. Enfront de les mentides sobre el feminisme, l'única solució és verificar i contrastar amb les lleis i les dades reals.

 

No manipuleu el feminisme és una obra clau per separar la falsedat de la veritat, trencar tabús i estar alerta contra el masclisme, a fi d'identificar quan intenten enganyar-nos. Cal saber d'on venim per saber com afrontar les amenaces als drets de les dones i els seus desafiaments.

Una obra essencial que recorre l'agenda feminista i els seus èxits i que desmenteix fil per randa els falsos mites defensats per la nova reacció patriarcal.

 INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS AL CASAL D'IGUALTAT: 971 39 76 00. Extensió 24261. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 Totes són activitats gratuïtes gràcies als crédits rebuts del Govern de les Illes Balears, amb la Conselleria d'Afers socials i famílies amb l'Institut Balear de la Dona, i a través del Ministeri d'Igualtat amb el Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

Wpp