abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagenL’alcalde, Rafael Triguero; el quart tinent de batle i regidor de Medi Ambient i Neteja, Jordi Grivé, i representants de l’empresa concessionària han presentat aquest dimecres el nou servei, que té com objectiu aconseguir una Ciutat més neta i oferir una actuació més eficaç.

L’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, i el quart tinent de batle i regidor de Neteja, Medi Ambient i Edificis, Jordi Grivé, han anunciat aquest dimecres la posada en marxa de la Brigada d’Acció Immediata (BAI), que incorpora un vehicle de zero emissions. L’objectiu d’aquesta brigada és actuar d’una manera més eficaç i donar resposta a les incidències que es detecten fora del servei ordinari. A més, també s’han presentat els nous uniformes amb els quals es vestiran a partir d’ara els operaris, que seran reflectants garantint així una major seguretat.  

“Continuem millorant el servei municipal de neteja i amb aquesta Brigada d’Acció Immediata tenim un objectiu clar: atendre les alertes o urgències que ens comuniqui la ciutadania i així aconseguir una Ciutat més neta. Es tracten d’incidències que es detecten fora del servei ordinari de neteja”, ha explicat Triguero, durant la presentació celebrada al parc Reina Sofia. A més, l’alcalde de la capital d’Eivissa ha afegit que aquest vehicle i la posada en marxa de la BAI  no implica un increment econòmic del pressupost de la contracta amb l'empresa concessionària del servei municipal de Neteja, sinó que és una demostració més de “gestió i d’optimització  dels recursos humans i materials”.  

A continuació, el quart tinent de batle i regidor de Neteja, Medi Ambient i Edificis de l’Ajuntament d’Eivissa ha remarcat que la BAI donarà resposta, principalment, als avisos que rep el servei per conductes incíviques. A més, Grivé ha especificat que gràcies al vehicle de zero emissions que s’incorpora al servei es podrà actuar d’una manera “més eficient” perquè disposa de multitud d’accessoris: hidronetejadora, aspiradora, una capsa per recollir estris abandonats… “Aquest vehicle, especialment modificat per a abordar tota mena d'emergències de neteja en el municipi, marca un pas significatiu cap a l'eficiència i la resposta immediata a les necessitats de la ciutat. Entre les seues característiques clau destaca la seua versàtil caixa oberta”, ha valorat el quart tinent de batle de l’Ajuntament d’Eivissa.  

A la presentació de la nova brigada i del vehicle multifuncional també han assistit Mario Córcoles, delegat de Valoriza de la zona Est (Aragó, València, Balears i Múrcia); el delegat de Valoriza a Eivissa, Francisco Bujaldon, i el cap de servei a Eivissa, Javier Muñoz. Sobre el vehicle que han incorporat al servei municipal de Neteja, els representants de l’empresa concessionària han explicat que es tracta d’un camió Iveco Daily de caixa oberta, propulsat per Gas Natural Comprimit (GNC) que prestarà el servei de la Brigada d'Acció Immediata, en torns de matí i tarda, circulant per la ciutat i responent amb rapidesa als avisos i
problemes que es presentin.  

L'estructura de la caixa oberta que ha destacat abans Grivé ha estat adaptada per Valoriza per satisfer totes les necessitats, amb un segment reservat per a la recollida d'estris i restes de residus abandonats, millorant la neteja i l'ordre dels carrers de la localitat.  

Un altre segment s'ha destinat a equipar el camió amb un repertori complet de màquines per a fer front a diferents situacions de neteja urgent.
 Destaca una hidronetejadora d'alta pressió (250 bar) amb un dipòsit de 500 litres per a abordar taques persistents, una màquina aspiradora per a la recollida de burilles, fulles i petits residus, o una desbrossadora per a atendre el manteniment d'herbes de la ciutat. A més d'aquests equips especialitzats, la brigada compta amb una caixa d'eines bàsiques per a garantir la capacitat de resposta. Igualment, s'han inclòs els equips habituals de neteja com a escombres, recollidors, pales o rasclets.

Wpp