abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagenLa campanya de conscienciació ‘Cuida cada gota, Eivissa ho nota’, promoguda per la corporació local i la concessionària del servei municipal d’Aigua, Aqualia, han conclòs la Setmana de l’Aigua amb una carpa informativa al passeig de Vara de Rey, que ha comptat amb la visita de 100 escolars

L'Ajuntament d'Eivissa ha repartit 1.500 economitzadors d'aigua per les aixetes i aquest divendres ha anunciat el concurs 'Salvem el planeta', dirigit a les escoles del municipi (en concret a l'alumnat de 5è i 6è de Primària) amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, jornada que conclou la setmana de conscienciació de l'ús responsable d'aquest recurs. La campanya de conscienciació 'Cuida cada gota, Eivissa ho nota', promoguda per la corporació local i la concessionària del servei municipal d'Aigua, Aqualia, ha finalitzat aquest divendres amb una carpa informativa al passeig de Vara de Rey, que ha comptat amb la visita de 100 escolars.


La segona tinent d'Alcalde, responsable de l'Àrea Social i regidora d'Educació, Catiana Fuster, i el cap de servei d'Aqualia a Eivissa, David Bernaus, han visitat la carpa informativa instal·lada aquest matí al passeig de Vara de Rey amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua i han anunciat un concurs dirigit a les escoles de la capital d'Eivissa que es titula 'Salvem el planeta'. "Aquesta iniciativa consisteix en una auditoria infantil per promoure l'ús responsable de l'aigua entre els més petits, implicant-los en una pluja d'idees per a estalviar aigua en els seus centres escolars, i recollir-ho en una breu presentació. Aquest projecte només inclou la fase d'idees, que es podrien aplicar en una segona fase durant el pròxim curs", ha assenyalat la regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Eivissa.

 

Per la seua part, el cap d'Aqualia a Eivissa ha explicat que tècnics de l'empresa concessionària visitaran els centres per donar consells i orientar als escolars sobre com mesurar el consum d'aigua del centre, com identificar on es troben els punts de consum oferir exemples de mesures per a l'estalvi d'aigua. Per això, entre el 22 al 30 d'abril un representant Aqualia visitarà les escoles per explicar el projecte i animar a l'alumnat de 5è i 6è de Primària a auditar el seu consum d'aigua i presentar un projecte per poder estalviar aquest recurs tan valuós. Hi haurà premis pels millors projectes, que seran vals de compra en comerços locals.


Per acabar, el quart tinent de batle i regidor de Medi Ambient, Jordi Grivé, ha recordat que els tres grans pilars per optimitzar l'aigua són no malbaratar ni una gota, la conscienciació i la reutilització. "L'estalvi d'aigua és essencial i, per això, des de les administracions públiques, hem de predicar amb l'exemple, ja que l'Ajuntament d'Eivissa és un dels grans consumidors d'aigua de la Ciutat. Per això, entre les iniciatives més destacades d'aquesta Setmana de l'Aigua destaquem el projecte reaprofitament de l'aigua freàtica del subsol, del pou ubicat a l'aparcament situat entre els carrers d'Extremadura i de Vicent Serra i Orvay, per a la neteja de la ciutat, estalviant uns 60.000 metres cúbics d'aigua a l'any", ha manifestat Grivé, qui ha recordat que a Eivissa s'aprofita un 83% de la xarxa municipal d'aigua.


La Setmana de l'Aigua impulsada per l'Ajuntament i per l'empresa concessionària del servei d'Aigua va començar el dilluns 18 amb un mural de l'artista urbà Hosh. El dimarts 19 de març Aqualia va presentar l'adaptació que ha fet de la seua nova pàgina web pel municipi d'Eivissa, les noves eines tecnològiques i el nou sistema de telemesura per controlar als grans consumidors. El dimecres 20 de març es va presentar una de les noves mesures de reutilització d'aigua previstes per la regidoria de Medi Ambient, el projecte d'aprofitament d'aigua freàtica i el dijous l'Ajuntament d'Eivissa es va sumar a la jornada 'Las vidas del agua'.


Per acabar, cal recordar que al passat Consell d'Alcaldes de febrer, els cinc ajuntaments de l'illa i el Consell Insular d'Eivissa van acordar posar en marxa un Pla de Xoc urgent en matèria d'estalvi d'aigua i per això l'Ajuntament d'Eivissa ha decidit impulsar aquesta campanya de conscienciació per prevenir que aquesta situació empitjori i evitar restriccions d'aigua severes.

Wpp