Mai 19, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

La Fira Eivissa Medieval 2024 s’inaugurarà aquest dijous amb un desembarcament al port i fins al diumenge i oferirà més de 200 parades i multitud d’activitats i espectacles, repartits entre 10 zones.


L’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, i el regidor de Festes, Francisco Torres, han presentat la programació del ‘Medieval’, que s’inaugurarà oficialment aquest dijous a les 19 hores a Es Martell i es celebrarà fins diumenge, i han convidat a tothom a visitar el patrimoni i gaudir d'un dels esdeveniments més importants de la nostra capital que comptarà amb la participació d’artistes i artesans de l'illa i oferirà espectacles per a totes les edats.


L’Ajuntament oferirà de dijous a diumenge un servei d’autobús gratuït per connectar la Ciutat amb es Soto.


L’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, i el regidor de Festes, Francisco Torres, han presentat aquest dimarts el programa de la Fira Eivissa Medieval 2024, que inaugurarà aquest dijous, a les 19 hores, l’edició d’aquest any amb un desembarcament i un gran espectacle al portal de ses Taules.

A més, el públic podrà gaudir durant quatre dies de multitud d’activitats per a totes les edats i d’espectacles, repartits entre 10 zones de la Ciutat, per commemorar la declaració per la UNESCO d’Eivissa com a Patrimoni Mundial. El programa complet està disponible a la web www.eivissa.es


“Convidam a tothom a visitar el nostre patrimoni durant aquests dies i a gaudir d'un dels esdeveniments més importants i multitudinaris de l’illa, on, com no podia ser d'una altra manera, participaran artistes i artesans de l'illa i hi haurà activitats per a totes les edats.

Oferirem un ampli programa perquè petits i grans ho passin en gran. A més, aquest any el Medieval tindrà més parades que mai, 206, entre les que destaquen les 22 dels nostres pagesos al carrer Antoni Palau i, com cada any, les d’artesania, unes 64, que s’instal·laran al carrer de les Farmàcies”, ha manifestat l’alcalde de la capital de l’illa, qui ha animat a la ciutadania a aprofitar aquests dies per recórrer els carrers de la ciutat emmurallada.


Per la seua part, el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Eivissa ha detallat que Eivissa Medieval comptarà amb un ampli programa cultural per a tots els públics on destaca l’espectacle de ‘La gran festa d’en Joanot’, que tindrà lloc durant l’acte inaugural de la fira. A més, participaran 16 grups locals d'actuacions i teatre, 16, 11 espectacles itinerants a càrrec de l'empresa adjudicatària de la Fira (Musical Sport), més tres contractades per l’Ajuntament d’Eivissa. El ‘Medieval’ es completarà amb tallers demostratius d'oficis (on s’inclouen sis espectacles de banderes), 14 funcions fixes a les que s’han d’afegir les justes medievals.


Com a l’edició anterior, el recinte històric s’ha dividit en 10 zones diferents on les persones assistents podran trobar tallers tradicionals, parades d’artesania i menjar, atraccions i jocs infantils i recreacions històriques. La distribució de les activitats serà la següent:


Zona 1: Passeig de Vara de Rey. Entrada a la Fira Eivissa Medieval.Tallers tradicionals d’Eivissa, artesans, concerts, ballades i menjars.
Zona 2: Plaça des Parc. Atraccions i jocs infantils, teatre.
Zona 3: Plaça de Sa Font, carrer d’Antoni Palau i plaça de la Constitució. Tallers tradicionals d’Eivissa, artesans, taverna i parades de beguda i menjar.
Zona 4: Carrer de Sa Carrossa. Artesans i menjar.
Zona 5: Baluard de Santa Llúcia. Tavernes, concerts de nit, atraccions.
Zona 6: Carrer del General Balanzat, església de Sant Domingo i Claustre de l’Ajuntament. Artesans, tallers i menjars,espectacles.
Zona 7: Plaça d’Espanya i es Revellí. Tavernes, atraccions i espectacles.
Zona 8: Carrer de Santa Maria, Pere Tur, Joan Roman, Sant Ciriac i Major. Parades d’artesania i espectacles itinerants.
Zona 9: Plaça de la Catedral. Tavernes i atraccions.
Zona 10 Parc Reina Sofia. Recreació d’un poble medieval, combats, espectacles infantils, danses medievals.


Posteriorment, l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa ha explicat que, com ja és habitual, hi haurà una programació especial de la Fira Eivissa Medieval divendres, de 10 a 14 hores, a la Plaça del Parc, per a la gent gran, al que participen diferents persones usuàries de residències d’Eivissa i de fora del municipi.


La música tampoc faltarà a l’Eivissa Medieval, on s’han programat nombrosos concerts de música medieval, celta, música pagana o àrab. També actuaran agrupacions de ball pagès. Els milers de visitants que es preveu que s’apropin a Dalt Vila també podran gaudir d’exhibicions de Falconeria a la Plaça de la Catedral.


Per acabar, el regidor de Festes ha agraït al personal de l’Ajuntament d’Eivissa tot el seu esforç i feina durant els darrers mesos per organitzar la Fira Eivissa Medieval, la col·laboració dels vesins i vesines de les zones on es celebrarà el Medieval (i on s’han aplicat restriccions de circulación i trànsit) i la implicació de les empreses de la Ciutat durant aquests dies. En representació dels vesins i vesines de Dalt Vila, ha assistit a la presentació de la Fira Eivissa Medieval 2024 la presidenta, Alejandra Llobet.


A més, Torres ha assenyalat que el Teatre Pereyra s’ha sumat a la programació amb un pregó medieva i acompanyament musical que tindrà lloc dijous a les 18 hores, abans de la inauguració oficial. A aquest mateix indret, divendres a les 13 hores també hi haurà un canvi de guàrdia medieval.


Servei d’autobús gratuït


Finalment, Triguero ha explicat que per facilitar l’accés a Dalt Vila per visitar la Fira Eivissa Medieval, l’Ajuntament d’Eivissa oferirà un servei gratuït d’autobús per connectar la Ciutat amb es Soto. Les persones interessades en utilitzar aquest mitjà de transport tindran tres línies:


Línia 1, que tindrà parades a Es Soto, Ignaci Wallis, Aparcament dissuassiu de Cas Dominguets, Avinguda d’Espanya,7 i es Soto. L’horari serà de 10 a 15 hores i de 17 a 23 hores.
Línia 2: es Soto, Ignaci Wallis, carrer Corona, Aparcament de la piscina municipal de Can Misses, Multicines, avinguda d’Espanya (on el Consell d’Eivissa) i avinguda d’Espanya,7 i es Soto. L’horari serà de 10 a 15 hores i de 17 a 23 hores.
Línia 3: es Soto, Ignaci Wallis, avinguda d’Espanya (Consell d’Eivissa), avinguda d’Espanya, 7 i es Soto. Horari de 10 a 23 hores.

Wpp