Mai 20, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

Tessy Ebosele és la vigent campiona de salt de longitud, i tindrà a Eivissa un apassionant duel amb la bronze mundial indoor Fátima Diame

Ronaldo Olivo, el futur del nostre migfons, serà un dels protagonistes de les proves de pista juntament amb Esther Guerrero, Lucía Pinacchio o els tanques Asier Martínez i Orlando Ortega

Eivissa, 9 de maig. El Meeting Toni Bonet s'ha guanyat l'honor de ser una de les millors proves d'atletisme a l'inici de la temporada de pista a l'aire lliure. Històricament ha portat a Eivissa grans figures internacionals com Yulimar Rojas o Marileidy Paulino, i els millors noms de l'atletisme nacional com Carlos Mayo, Adrián Ben, Mariano García o Adel Mechaal.

Aquesta edició, en ple any olímpic, el Meeting Toni Bonet no decebrà. La campiona d'Espanya de salt de longitud, la jove Tessy Ebosele, potenciarà un concurs d'alta volada al costat de Fátima Diame, bronze mundial indoor a Glasgow fa tot just uns mesos. A Eivissa tindrem un aperitiu d'un estiu il·lusionant per a totes dues, que somien amb les medalles als Campionats d'Europa de Roma i als Jocs Olímpics de París.

Vibrant enfrontament al fossat, igual que el que viurem al 110 metres tanques entre Orlando Ortega i Asier Martínez, les grans estrelles d'aquesta disciplina al nostre país al costat de Quique Llopis. Tots dos iniciaran el seu camí cap al somni olímpic a Eivissa.

Al 2.000 metres femení, Esther Guerrero, la vigent campiona nacional de 1.500 metres indoor ia l'aire lliure, serà el referent d'una prova en què espera assentar la base per a una temporada en què la de Bañolas somia amb els llocs de finalista a Roma i París. En aquesta prova, Andrea Romero desafiarà el seu propi rècord de la distància de les Illes Balears que ostenta l'atleta de Formentera des del 2022 amb 5.56.26.

I si parlem de futur, Ronaldo Olivo és a totes les travesses com l'atleta a seguir per a la propera dècada. L'any passat es va quedar a les portes de la medalla als Campionats d?Europa Sub-20 després de trencar la plusmarca de la seva categoria d?edat que datava de fa 28 anys a les cames d'una llegenda, Roberto Parra. Al Meeting Toni Bonet comença una temporada estival il·lusionant, en què Olivo somia amb el màxim al Campionat del Món sub-20 i fer-se amb l'elit nacional del migfons amb només 19 anys.

Altres noms destacats al Meeting Toni Bonet seran la romanesa Claudia Bobocea; subcampiona europea indoor el 2023 a 1.500 metres, lluitarà per un gran registre en una de les seves distàncies favorites, la del doble gir. Aquí tindrà com a rival la balear Lucía Pinacchio, campiona d'Espanya a l'aire lliure el 2022 a la distància, i que ve amb gana de marca mínima per a Roma, en un 800 metres que està vivint una autèntica edat d'or al nostre país amb Lorea Ibarzabal, Daniela Garcia o Lorena Martín.

 

Presentació d'atletes del Meeting Toni Bonet

 

Com abans a l'espectacle que es viurà dissabte, demà tindrà lloc la presentació d'atletes del Meeting Toni Bonet, amb la presència d'algunes de les estrelles que els aficionats a l'atletisme podran gaudir sobre la pista d'atletisme de Can Misses (ara anomenada Sánchez i Vivancs en honor a dues grans estrelles de l'atletisme eivissenc). L'escenari d'aquest acte de presentació, que serveix com a tret de sortida al Meeting Toni Bonet, serà el Consell d'Eivissa (Avinguda d'Espanya, 49), a les 18.00 hores.

Fàtima Diame, Esther Guerrero, Lucía Pinacchio, Ronaldo Oliva i l'atleta eivissenc Mark Roper seran els encarregats d'escalfar els motors d'aquest Meeting Toni Bonet que ens farà vibrar a partir de les 17.00 hores de dissabte.

 

Trobada amb escoles amb les estrelles del Meeting

I com que aquests atletes són una inspiració per als més petits, el dissabte de 11:30 a 12:30 hores tindrà lloc una trobada amb escoles a l'Hotel Puchet de Sant Antoni de Portmany, on estaran presents Asier Martínez, Fátima Diame, Lucía Pinacchio i Ronaldo Oliva.

 

Meeting Toni Bonet a streaming

Per a tots els aficionats que no es puguin acostar a les pistes d'atletisme de Can Misses, o per seguir-lo des de qualsevol punt del país, el Meeting Toni Bonet es podrà veure en streaming a través del senyal de la televisió regional IB3.

Perquè no hi ha excuses per no viure el Meeting Toni Bonet, que impulsat pel Consell d´Eivissa, s´ha posicionat com la millor prova d´atletisme a pista de les Illes Balears i referent a nivell nacional.

 

Presentació d'atletes

Data: Divendres 10 de maig.

Hora: 18:00 h.

Lloc: Consell d´Eivissa. Saló de plens.

 

Atletes participants:

Esther Guerrero. Campiona d´Espanya de 1.500m.

Fàtima Diame. Bronze mundial indoor en salt de longitud.
Lucía Pinacchio. Campiona d´Espanya de 800m.
Ronaldo Oliva. Plusmarquista nacional sub-20 de 800m
Mark Roper. Subcampió d'Espanya sub18 dels 3.000 metres.

Meeting Toni Bonet Eivissa

Data: Dissabte 11 de maig

Lloc: Pista d'Atletisme de Can Misses. Carrer Campanitx, 26. Eivissa

Hora: des de les 17:00 hores

Wpp