Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Gent gran en marxLa regidora de Benestar Social i Gent Gran, Carmen Boned, acompanyada de la psicòloga Ana Serapio, ha presentat aquest matí el programa Gent Gran en marxa, un conjunt d’activitats d‘estimulació cognitiva i física dirigida a grups de persones majors de la ciutat.

Es tracta d’un conjunt d’activitats dividides en dos blocs i que es perllongaran fins al mes de juny. Al primer bloc es realitzaran activitats d’estimulació cognitiva en tres sessions. El segon bloc preveu un total de 10 rutes de passejos culturals per la ciutat.

Per a la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Carmen Boned, ‘ens hem marcat un objectiu que és, utilitzant els espais a l’aire lliure, millorar el benestar de la gent gran, fer que gaudeixin d’activitats controlades i que els hi aporti una dosi d’energia i optimisme. Amb aquest programa amb diferents activitats d'un dia per setmana en horari de matí, d'una hora i mitja de durada i limitat al nombre de participants que les normes sanitàries estableixen en cada moment, volem millorar la seua qualitat de vida i tornar a estimular les seves capacitats tant físiques com psicològiques. És el que hem de fer per la gent major que tant han lluitat per la nostra societat’.

Per la seva banda, la psicòloga Ana Serapio, coordinadora del programa, ha manifestat que ‘les activitats s’adaptaran als grups que es conformin. No són rutes molt llargues i el que es pretén és que la gent gran que hi participi estengui la seva memòria a llarg termini i fomentar records i les seves experiències que són un autèntic llegat per la ciutat’.

Pel que a les activitats d’estimulació cognitiva s’organitzaran tres grups de majors amb un màxim de 10 persones participants que gaudiran de tres sessions d'estimulació cognitiva amb l'objectiu de crear vincle entre ells i elles i poder treballar totes les àrees cerebrals. Aquestes sessions es duran a terme al passeig de Vara de Rey.
L’inici d’aquesta activitat serà dimarts 30 de març de 10.30 a 12.00 hores. El primer grup gaudirà de l’activitat els dies 30 març, 6 abril i 13 d'abril. El segon grup realitzaran les activitats els dies 20 d'abril, 27 d'abril i 4 de maig i el tercer grup faran les activitats l’11 de maig, 18 de maig i el 25 de maig.

El segon bloc d’activitats del programa "Gent Gran en marxa" preveu passejos culturals i saludables amb rutes suaus, adaptades a les persones grans per a donar a conèixer els indrets més emblemàtics de la ciutat d’Eivissa. Són passejades on compartir les seves experiències i records.

Programa rutes culturals
• Ruta 1- Dijous 25 de març. Sortida des del passeig de Vara de Rey- barri de la Marina- passeig de Vara de Rey.
• Ruta 2- Dijous 8 d’abril. Sortida des del passeig de Vara de Rey-passeig de ses Figueretes- passeig de Vara de Rey.
• Ruta 3- Dijous 15 d’abril. Sortida del passeig de Vara de Rey- passeig marítim fins a la zona d’exercici per a majors. Tornada al passeig de Vara de Rey.
• Ruta 4- Dijous 22 d’abril- Sortida del passeig de Vara de Rey-visita a l’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera- passeig Vara de Rey.
• Ruta 5- Dijous 29 d’abril- Sortida del passeig de Vara de Rey- Puig des Molins- passeig de Vara de Rey.
• Ruta 6- Dijous 6 de maig- Sortida en la barca de Talamanca fins a Marina Botafoc- caminada fins el far i tornada en barca.
• Ruta 7- Dijous 13 de maig. Sortida des del passeig de Vara de Rey- recorregut pel barri de Dalt Vila I tornada al passeig de Vara de Rey.
• Ruta 8- Dijous 20 de maig. Visita a la Necròpolis de Puig des Molins.
• Ruta 9- Dijous 27 de maig- Passeig en la barca de Talamanca fins a Marina Botafoc- caminada per la platja de Talamanca- ses Figueres i tornada en barca.
• Ruta 10- Dijous 3 de juny. Visita al Museu Contemporani d’Eivissa.

L’activitat és gratuïta i les inscripcions es poden realitzar al telèfon 618 56 54 09 en horari de 9 a 14 hores o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb les dades personals: nom, cognoms, telèfon de contacte i activitat en la qual es vol participar.

Wpp