Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Nou radar policia localLa Policia Local d’Eivissa ha rebut avui un nou radar de trípode Multanova de la Direcció General de Trànsit (DGT) que ajudarà a potenciar els controls a les carreteres del municipi i millorar així la seguretat vial.

Al lliurament han assistit la Cap Local de Trànsit a Eivissa, Mar Sánchez, la regidora de Policia, Rosa Rubio, José María Prats, coordinador de Mobilitat i Fermin Carcel, Cap de Policia Local d’Eivissa.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Rosa Rubio, ha agraït a la DGT el lliurament d'aquest radar 'que ens ajudarà a millorar la seguretat vial i també a poder vigilar l'excés de velocitat que s'ha demostrat és una de les principals causes d'accidents de trànsit’. A més, ha recordat que ‘amb aquesta adquisició, la Policia Local compta ja amb tres radars, un d’elles instal·lat a un vehicle i compartit amb la Policia Local de Santa Eulària des de 2010’.

La Policia també compta amb un etilómetre evidencial, quatre etilómetres portàtils i kits per a la realització de test de consum de substàncies estupefaents cedits per la DGT i té un nou software anomenat Multascam que permet agilitzar i tramitar de manera automàtica les denúncies per infracció de velocitat.

La iniciativa s’emmarca dins la col·laboració de la DGT amb l’Ajuntament d’Eivissa i suposa que la Policia Local del municipi es compromet a participar en totes les campanyes de controls de trànsit que organitza la DGT i informar dels resultats. Així mateix, la Policia porta al dia les estadístiques d'accidents de trànsit, una cosa molt important per a la realització dels estudis de sinistralitat viària i la proposició de mesures correctores en el cas de detectar-se punts de concentració d'accidents o altres circumstàncies anòmales.

La realització de controls de trànsit i la millora de la senyalització i de les infraestructures viàries ha suposat que la sinistralitat en el nucli urbà del municipi d'Eivissa hagi descendit un 35.3% en els últims 5 anys, des de 2016 quan la Policia Local va intervenir en 1200 accidents de circulació, a 2019 quan es va intervenir 776.
Les estadístiques no han tingut en compte les dades de 2020, quan a causa de l'estat d'alarma els desplaçaments a Eivissa es van reduir considerablement.

Wpp