abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

plejuvenilLa sala de plens de l’Ajuntament d’Eivissa ha acollit avui la celebració d’un ple juvenil al que han participat 65 alumnes de Secundària del municipi. A la sessió, que ha estat presidit per l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, s’ha debatut sobre la visió que tenen els i les joves sobre la política davant les properes eleccions. Els i les estudiants han presentat 14 idees electorals treballades prèviament a classe i que abasten àrees de salut, educació, medi ambient o igualtat.

L’activitat ha estat coordinada pel departament d’Educació i els instituts participants han estat l’IES Isidor Macabich; IES sa Colomina; CC sa Real i CC Nostra Senyora de la Consolació. El treball previ a la sessió plenària ha comptat amb la participació de 150 alumnes, que han tractat a classe la unitat didàctica ‘Les eleccions també són cosa dels i les joves’. 

L’objectiu d’aquest ple és que els i les joves siguin capaços de fer visible els seus interessos i opinions al conjunt de la societat de cara a unes futures eleccions. L’alumnat ha elaborat i presentat al ple, 14 idees electorals relacionades amb diferents àmbits, com el sistema educatiu, la sanitat, el medi ambient o la igualtat, que consideren que hauria de tenir un programa electoral per afavorir a la infància i a l’adolescència del municipi.

Durant la sessió han parlat sobre què és la democràcia o el sufragi; quines són les funcions que tenen els regidors i regidores; què és un alcalde o alcaldessa;  i què és una campanya electoral.

Wpp