Juliol 27, 2024

ajuntamentdaltvila

L'Ajuntament d'Eivissa va reduir a l'abril un 50% el seu consum d'aigua respecte el mateix mes de l'any passat. Els edificis i serveis municipals van registrar el passat mes una despesa de 10.993 metres cúbics d'aigua, enfront dels 20.215 de 2023 durant el mateix periode.

La capital de l'illa continua fent passos cap a una gestió més eficient i sostenible del cicle de l'aigua en el municipi. Després del llançament de la campanya 'Cuida cada gota, Eivissa el nota', amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua (que es commemora cada 18 de març), es van posar en marxa diverses mesures d'estalvi i consum eficient i responsable d'aigua, que es sumen a les obres per reparar i millorar determinades instal·lacions, ja es comencen a obtenir els primers resultats.
L'Ajuntament d'Eivissa recorda a la ciutadania la importància de realitzar un consum responsable d'aigua i vol ser exemplar en aquesta matèria començant per reduir i optimitzar els consums municipals, que serveixin d'exemple i inspiració perquè la resta de ciutadans s'impliquin en aquesta tasca. El quart tinent de batle i regidor de Medi Ambient de la Ciutat, Jordi Grivé, ha valorat aquestedes dades. "Estem satisfets amb aquesta notable reducció del consum d'aigua del passat mes d'abril en compraració amb el mateix mes de 2023, però continuarem treballant i implementant noves mesures per aconseguir disminuir al màxim la despesa d'aigua. La sostenibilitat i l'estalvi d'aigua no es poden limitar a titulars o discursos, hem d'aplicar mesures efectives per no malbaratar aquest recurs tan valuós", ha assenyalat Grivé.
Aquesta notable reducció d'aigua és gràcies, en part, a les reparacions de la piscina municipal de Can Misses, on s'han estalviat més de 2.200 metres cúbics; del Passeig Abel Matutes Juan, amb un estalvi de 3.100 metres cúbics), i de les pistes esportives de ses Figueretes, amb 1.900 metres cúbics).
Wpp