Juny 26, 2024

ajuntamentdaltvila

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat aquest dilluns 17 de juny les subvencions a nou entitats socials amb un total de 246.000 euros. La regidora de Benestar Social, Lola Penín, ha explicat que es tracten de les ajudes mitjançant conveni que ofereix la corporació municipal per tal de donar suport a les associacions beneficiàries per continuar prestant els seus serveis a les persones més vulnerables.

Sobre les aportacions econòmiques establertes a cada conveni, la Plataforma Sociosanitària rebrà 27.000 euros. La Plataforma és un punt de trobada entre associacions. Darrere d’aquestes associacions hi ha implicat un gran nombre de persones que són els mateixos malalts, els familiars d’aquests, col·laboradors, representants de cada associació, els seus professionals sociosanitaris, administratius i en general, implica a tota la societat pitiüsa a la qual es dirigeixen tots els serveis sociosanitaris que s’ofereixen en aquestes associacions, així com el conveni de col·laboració.

A la Asociación de Madres y Padres de Personas con discapacidad de las Islas Baleares (Amadiba) l’Ajuntament destinarà un import de 30.000 euros per contribuir a finançar el centre CCEE 4x4. Es tracta d’un recurs dirigit als alumnes de Primària i Secundària amb l’objectiu principal de restar el menor de temps possible dins del present curs i reincorporant-se als seus centres educatius de referència, una vegada, hagin aconseguit un grau de maduresa i autocontrol suficient per a poder participar amb normalitat dins de la comunitat educativa.

La Junta de Govern Local de la corporació municipal també ha donat llum verda a la concessió d'una subvenció de 10.000 euros a favor de Club Nautico Ibiza pel manteniment del desenvolupament del programa ‘Un Mar de Posibilidades’. 

A més, sha acordat la concessió d'una subvenció de 18.000 € a favor de la Asociación de familiares de enfermos de Alzheimer de Ibiza y Formentera. Mitjançant la signatura del conveni, l’Ajuntament d’Eivissa seguirá col·laborant amb el manteniment dels projectes per donar suport a les activitats, portades a terme per aquesta associació en l’assistència als malalts d’Alzheimer i a les seves famílies residents al municipi d’Eivissa.

Pel que fa a la subvenció directa a Càritas Diocesana d'Eivissa, s’ha acordat dotar-la amb 95.000 euros. En l’actualitat hi ha un taller formatiu, Can Pep Xico que té com a objectiu  la inserció de les persones usuàries en el mercat laboral regular. Paral·lelament a aquests projectes, el centre socioeducatiu Betània, ubicat al barri de Cas Serres, permet a les persones en risc d’exclusió d’Eivissa millorar la seva formación i la seva ocupabilitat. Per una altra part, el projecte de distribució d'aliments que duu a terme Càritas Diocesana d’Eivissa, és un servei que distribueix gratuïtament, entre els ciutadans amb més vulnerabilitat social i econòmica, aliments en espècie per tal de poder fer una cobertura immediata de les necessitats alimentàries. El projecte de distribució d'aliments, es troba integrat dins el catàleg de prestacions de serveis de les Unitats de Treball Social de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa i representa un primer esglaó de treball amb les persones i famílies que presenten una alta vulnerabilitat i es troben en risc d'exclusió social.

A continuació, s’ha aprovat destinar 13.000 euros al conveni que es firmarà amb Apneef per establir les condicions de col·laboració i donar suport al servei que es presta a les persones amb qualsevol mena de discapacitat menors d’edat d’Eivissa i Formentera.

A Creu Roja es concedirà una subvenció de 30.000 euros. Des de fa ja més de deu anys l’Ajuntament d’Eivissa ha col·laborat amb aquesta entitat, donant suport a diferents actuacions de caràcter sociosanitari. Des de l’àmbit social es col·labora especialment amb els projectes de la Unitat Mòbil d’Emergència Social i els projectes de «Promoció de l’èxit escolar» i “Caminant junts” Aules Sense Fronteres. Essent aquests serveis complementaris als recursos públics dins les intervencions socials realitzades pels diferents tècnics de la Regidoria de Benestar Social.

L’Ajuntament d’Eivissa també destinarà 10.000 euros a APAAC. Aquesta associació posa a la disposició de les persones afectades recursos amb l'objectiu de dur a terme les activitats bàsiques de la vida diària i així poder continuar vivint en el seu entorn habitual millorant la seva qualitat de vida, adaptant l'habitatge i facilitant la cura personal als seus familiars i cuidadors. Els objectius generals del projecte són millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies, pal·liant els problemes derivats de la malaltia oncològica, i facilitar l'adaptació al procés de malaltia.

Per acabar, a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Eivissa celebrada aquest dilluns s’ha acordat destinar a Aspanadif 13.000 euros per impulsar el seu projecte de formació i ocupació amb persones amb discapacitat intel·lectual a partir dels 16 anys i amb un grau de discapacitat superior al 33%, que presenten un funcionament individual actual o potencial per integrar-se al món laboral.

Attachments:
Download this file (20240611_Conveni_CONVENI 2024-0015 [Conveni Aemif 2024].pdf)Conveni[Conveni col·laboració]458 kB