Agost 16, 2024

ajuntamentdaltvila

També s’ha acordat per unanimitat atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat d’Eivissa a Pere Vilàs per la seua contribució a completar la història de les Pitiüses i de corsarisme local

El Ple de l'Ajuntament d'Eivissa ha aprovat aquest dijous 27 de juny, en sessió ordinària, l'expedient del servei d'aigua i clavegueram, que contempla un total de 17 milions d'euros en inversions durant vuit anys.

A l’inici de la sessió plenària els grups municipals del Partit Popular, el Partit Socialista i Unidas Podemos han votat a favor de la declaració Institucional amb motiu del Dia de l'orgull LGTBIQ+, que es commemora el 28 de juny. Amb aquest document aprovat avui l’Ajuntament d’Eivissa es compromet a fer avançar junts els drets d’aquest col·lectiu i es reconeix la necessitat d’exercir un paper actiu en la promoció de la igualtat LGTBIQ+.

A continuació, l’Ajuntament d’Eivissa ha donat avui una passa important per avançar en la licitació del servei municipal d’aigua amb les aprovacions dels tràmits essencials per portar-la a terme: el Ple ha donat llum verda al reglament del servei públic de proveïment d'aigua potable i clavegueram de la ciutat d'Eivissa, ha aprovat definitivament l'estudi de viabilitat, estructura de costos, formula de revisió de preus i avantprojecte d'obres del contracte d’aquest servei públic i l'expedient de concessió, que contempla 17 milions d’euros en inversions durant vuit anys.  En concret, es descriuen 49 actuacions a dur a terme en els primers anys i consistiran, sobretot, en la millora de diferents infraestructures del servei com el proveïment d'aigua i la xarxa de sanejament i pluvials.

Una de les actuacions a destacar és la implantació d’un sistema de telelectura en la totalitat de comptadors. Aquesta mesura permetrà tenir un control en temps real dels consums. Respecte al document aprovat inicialment el març de 2023, s’ha modificat una de les actuacions pel que es substituiran els treballs previstos a l’Avinguda d’Espanya per uns altres a la Marina.

Posteriorment, el Ple ha aprovat el conveni de col·laboració per al funcionament del Casal d’Igualtat a Eivissa per als anys 2024 i 2025 a subscriure amb IBDONA. L’Institut Balear de la Dona es compromet a aportar la quantitat màxima de 200.000,00 € per als anys 2024 i 2025. El Consistori de la Ciutat, per la seua part, aportarà 129.000 euros, dividits entre aquests dos anys.

 

Medalla d’Or a Pere Vilàs

A més, el Ple de l’Ajuntament d'Eivissa ha aprovat per unanimitat atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat d’Eivissa a Pere Vilàs (Eivissa, 1944). Vilàs es considerat un dels investigadors que ha contribuït a completar la història de les Pitiüses i d’un dels capítols més importants del nostre passat: la història del corsarisme local.

 

Respecte a les mocions amb proposta d’acord debatudes, el ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha votat en contra de les dos presentades pel Grup Municipal Socialista: una, sobre una línia de subvencions als comerciants del barri d'es Pratet i l’altra, per a la inclusió de clàusules amb perspectiva de gènere a les subvencions públiques de l'Ajuntament d'Eivissa.

Durant la sessió plenària també s’ha posat en coneixement del Ple l'escrit de renúncia al càrrec de regidora, presentat per Laura Planells Cañas. Com a regidora de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament d’Eivissa, en tan sols un any de mandat Planells ha col·laborat en l’organització de diferents  iniciatives per dinamitzar la capital de l’illa, destacant la programació del 150 aniversari del Mercat Vell, que durant el passat mes d’octubre va revitalitzar la zona. També ha treballat en el posicionament d’Eivissa com a destinació turística patrimonial i en l’aplicació d’eines de lntel·ligència Artificial per oferir dades d’interès als turistes de la Ciutat i ha impulsat, conjuntament amb altres regidories, iniciatives musicals i gastronòmiques per fomentar les compres als comerços locals, així com el consum als establiments, entre d’altres iniciatives. L'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Rafael Triguero, en nom de l’Equip de Govern, ha agraït a Planells la seua dedicació i compromís durant aquest any de mandat.