Juliol 02, 2024

ajuntamentdaltvila

CaixaBank ha fet una cessió de les obres a la Fundació Carloandrés de manera temporal.

El passat 3 d’abril CaixaBank i la Fundació Carloandrés van firmar un contracte de cessió de cinc obres de Narcís Puget Viñas amb motiu del 150è aniversari del seu naixement (Eivissa 1874, Santa Eulària 1960).

Aquestes obres formen part del patrimoni artístic de les Illes Balears i de les Pitiüses. Abans d’aquesta donació les obres estaven ubicades a Mallorca i gràcies a la Fundació ara podran ser visitades de manera estable a la Seu de l’Ajuntament d’Eivissa a l’AHEiF (Can Botino).

Les cinc obres dipositades a l’Arxiu estan totes protagonitzades per dones i així com comenta Fanny Tur, reflecteixen molt bé el color i el moviment.  Ja formaren part de l’exposició antològica dedicada al pintor el passat mes de març, mostra que va suposar la recuperació del Polvorí com a espai expositiu i cultural. Són:

  • Pagesa eivisenca, 1920
  • Grup d’eivissencs, 1938
  • Camí de Missa, 1943
  • Les tres germanes, 1947
  • Processió del Corpus, s.d.

Altres artistes que comparteixen espai a l’exposició permanent a la sala de Ses Voltes són: Antoni Pomar, Carloandrés o Antoni Marí Ribas Portmany.

A més, també s’han adquirit quatre obres per al fons de l’AISME per ser obres que reprodueixen espais, carrers o edificis de la ciutat en temps passat. Aquestes obres, adquirides amb una inversió de 1800€, esdevenen autèntics documents que reflecteixen com era la ciutat d’Eivissa. En aquest cas, ens trobem davant:

  • Dues imatges de sa Penya, 1936. J. Pelegrí
  • Es Martell, Es peu Martell, 1952. Claude Petitet
  • Plaça de Lluís Tur, anys 30-40 del segle XX

Les obres s’han comprat a un particular després d’arribar a un acord posterior a fer dues taxacions. El preu va esdevenir a un de simbòlic inferior al que al principi es demanava, per això la Regidoria de Cultura, l’AHEiF i l’AISME volen agrair la generositat a l’hora de flexibitzar-lo.

Aquesta cessió enriqueix de manera molt important la col·lecció de pintura figurativa que ja té l’AHEiF en el moment en el que fa 35 anys i de la creació de l’AISME. Per això l’Arxiu i la Regidora de Cultura Carmen Domínguez agraeix aquesta gestió a la Fundació Carloandrés i convida a tothom a que visiti les obres.