Juliol 16, 2024

ajuntamentdaltvila

L’empresa concessionària del servei de neteja d’Eivissa Valoriza ha ajudat a coordinar aquesta adquisició

L'Ajuntament d'Eivissa ha incorporat al servei de neteja viària dues noves màquines hidronetejadores per combatre les taques que es generen diàriament al municipi. A més, s'han instal·lat noves papereres intel·ligents als punts més freqüentats de la ciutat. Tot això ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'empresa concessionària, Valoriza Servicios Medioambientales.

Aquestes innovadores eines, que compleixen amb les més altes exigències d'eficàcia i tecnologia, tindran un paper fonamental en la millora i el manteniment de la neteja urbana del municipi. Estem parlant de l'última cosa darrera dins la gamma de productes que ofereix el sector, recursos amb què ja compta la capital eivissenca.

D'una banda, les noves màquines hidronetejadores estan muntades sobre un xassís elèctric de la casa Goupil, el qual és completament silenciós, a més de petit i compacte per poder-se moure amb més agilitat. Compten amb dos grups de pressió independents:

  • Un equip elèctric, que funciona amb aigua freda i dóna fins a 150 bars de pressió, pensat per emprendre les incidències necessàries a altes hores de matinada sense interrompre el somni dels veïns.
  • Un equip d'aigua calenta amb motor de gasoil que proporciona més de 230 bars de pressió i un cabal més gran, per atacar aquelles taques més persistents amb més potència.

Aquests equips també incorporen una gran varietat d'accessoris per adaptar-se a cada situació. Pistoles, llances, rodets, perxes, a més de la capacitat de treballar simultàniament amb tots dos equips.

D'altra banda, les noves papereres intel·ligents que s'han desplegat en diversos punts estratègics estan alimentades per energia solar i incorporen tecnologia avançada per estalviar costos, temps i feina. Aquestes papereres redueixen el nombre de recollides en un 85%, ja que tenen la capacitat de compactar residus, cosa que permet emmagatzemar fins a 550 litres, cinc vegades més que un contenidor tradicional.

Equipades amb sensors d'ompliment i geolocalització, aquestes papereres informen el seu estat en temps real i optimitzen les recollides mitjançant el programari de gestió CLEAN, compatible amb altres sistemes i millora l'eficiència en la gestió de residus.

L'Ajuntament i l'empresa Valoriza mantenen el compromís en la millora contínua de la qualitat de vida de Vila en posar a disposició aquesta valuosa eina per a la neteja de la ciutat.