Juliol 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Els treballs es faran de nit per no afectar la mobilitat. Es traslladaran algunes zones d'aparcament de motocicletes, es repinten algunes vies i s'augmentaran les places d'aparcaments per a PMR

Des d'avui i durant les properes setmanes l'Ajuntament d'Eivissa realitzarà algunes tasques de manteniment i millora als vials de la ciutat, amb l'objectiu d'augmentar la seguretat de vianants i conductors. Els treballs es desenvoluparan durant els propers dos mesos.

Als carrers de dos carrils no s'arribarà a tallar el trànsit, i als d'un carril es podran fer talls puntuals per al pintat de passos de vianants, que duraran poc temps per l'ús de pintures d'assecat ràpid, i es realitzaran per la nit per minimitzar limpacte en la mobilitat.

Per començar, algunes zones d'aparcament de motocicletes es traslladaran al costat dels passos de vianants, com ja s'ha fet els últims mesos. Aquesta pràctica es realitza ja que les motocicletes, en tenir un volum més baix, ofereixen molta major visibilitat a conductors quan s'aproximen als passos de vianants, reduint la “zona d'incertesa” i augmentant significativament la seguretat en el pas.

També es repintarà la senyalització horitzontal de diversos carrers dels barris situats entre Es Pratet, Sa Real i el CETIS inclusivament, on es treballarà durant les properes dues setmanes aproximadament. Un cop finalitzats els treballs en aquestes zones es traslladaran a la zona de Puig des Molins i és Putxet.

Al costat del col·legi Sa Joveria es pintarà un escaquer al carril bici per indicar als ciclistes i usuaris de VMP (Vehicles de Mobilitat Personal) que extremin la precaució en aquesta zona, ja que és molt concorreguda especialment per nens i joves, i existeix la possibilitat que algú envaeixi el carril.

Finalment, l'Ajuntament té previst crear noves places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) atenent diverses peticions rebudes. Aquestes noves places s'ubicaran adjacents amb passos de vianants per facilitar que la persona amb mobilitat reduïda pugui pujar amb facilitat a la vorera, ja que al pas de vianants hi ha un rebaix accessible, però a la resta de la via el desnivell sol ser d'uns 10cm.

L'Ajuntament d'Eivissa continua duent a terme les actuacions necessàries per tenir una ciutat més segura i més inclusiva per a tots els residents, i recorda als ciutadans la importància de complir les ordenances i el reglament de circulació. Així mateix, moltes d'aquestes iniciatives sorgeixen del contacte fluid i freqüent amb veïns i comerciants de tots els barris, per això animem una vegada més que si algun ciutadà té una petició la faci arribar al consistori a través de qualsevol dels canals habilitats: Línia Verda, xarxes socials, acudint al Servei d'Atenció a la Ciutadania al c/ Canàries 35, enviant un e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al 971 397 600.