Agost 18, 2024

ajuntamentdaltvila

El Centre Social Sa Miranda i els serveis socials municipals faran enquestes a peu de carrer a la zona antiga durant les properes tres setmanes per aconseguir un diagnòstic actualitzat del barri i les necessitats de dinamització amb l'objectiu d'iniciar projectes d'intervenció comunitària.

Des d'aquesta setmana i fins al proper 31 de juliol, l'Ajuntament d'Eivissa inicia la primera fase de l'estudi de diagnòstic social de la zona antiga. L'objectiu d'aquest estudi és recopilar informació de forma participativa per poder desenvolupar iniciatives de caràcter comunitari a la part antiga de la ciutat, en concret a Dalt Vila, la Marina i Sa Penya. Les enquestes es reprendran al setembre durant dues setmanes més, amb l'objectiu de captar diferents tipus de població.

A la primera fase d'aquest estudi es faran enquestes a peu de carrer a diversos grups focals: en aquest cas població resident, comerciants i professionals de serveis públics que treballen a la zona. El Centre Social Sa Miranda i els serveis socials estaran recollint dades en una carpa que es muntarà al Mercat Vell i a la Plaça del Parc en horari de matí i tarda altern per fer les enquestes de forma presencial. L'horari serà el següent:

Un cop finalitzada aquesta fase d'obtenció de dades es procedirà a analitzar-les amb l'objectiu d'obtenir aquest diagnòstic actualitzat, i a partir d'aquí donar pas a una segona fase del projecte previsiblement a la tardor, que permeti programar noves activitats i projectes d'intervenció.

Després dels canvis i l'evolució sociodemogràfica experimentada per aquests barris en els darrers anys, amb aquesta iniciativa es podrà obtenir una radiografia actual, i així adaptar els projectes d'intervenció comunitària a la realitat social i les necessitats actuals dels mateixos.

La regidora de benestar social Lola Penín ha assenyalat que "es tracta d'un projecte participatiu, que actualitza la radiografia de situació i necessitats d'aquests barris implicant els mateixos residents, comerciants i agents actius, de manera que podrem intervenir de la manera més efectiva i realista possible, actualitzada a les necessitats actuals i donant veu i participació als beneficiaris d'aquestes intervencions”.