Agost 06, 2024

ajuntamentdaltvila

A la comissió de control del PEPRI de sa Penya, la Marina i Vara de Rey també s’ha aprovat l’avantprojecte de remodelació del Camí des Calvari

El Pla Especial de Protecció i Reforma Interior de Dalt Vila – Es Soto (PEPRI)  ha donat llum verda a l’avantprojecte de rehabilitació de l’edifici sa Peixateria promogut per l’Ajuntament d’Eivissa. A més, a la comissió de control del PEPRI de sa Penya, la Marina y Vara de Rey també s’ha aprovat l’avantprojecte de remodelació del Camí des Calvari.

A la comissió de control del PEPRI s’ha establert que, vist l’avantprojecte promogut per l’Ajuntament d’Eivissa i redactat per la rehabilitació de l’edifici de sa Peixateria, la Ponència Tècnica ha informa favorablement amb la indicació que les construccions annexes hauran de reduir les altures al mínim, per tal de no afectar la forma originaria de l’edifici de sa Peixateria i s’ha acordat, per tant, que es continuï amb la tramitació pel departament municipal corresponent.

“L'avantprojecte explica el tipus de materials que es faran servir, com la fusta, el ferro, l'acer corte i fixa també la construcció de la coberta, que serà totalment de fusta. A més, s’ha acordat l'eliminació de totes les columnes centrals per aprofitar al màxim l'espai de la sala de l’edifici de sa Peixateria”, ha explicat el regidor d'Urbanisme, Activitats, Patrimoni Històric i Habitatge de l’Ajuntament d’Eivissa, Juan Flores.

D'altra banda, també s'ha aprovat l'avantprojecte de l'actuació que es durà a terme al Camí del Calvari, que consisteix a crear un passeig des d’aproximadament on es troba la seu a Eivissa de la Universitat de les Illes Balears (UIB) fins a es Soto. “Es condicionaran les voreres i es crearan un parell de punts que seran miradors i àrees de descans amb ombra. A més, aquesta actuació permetrà habilitar unes 40 places d'aparcament addicionals a la zona”, ha explicat Flores sobre aquesta iniciativa promoguda pel Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat.