Agost 06, 2024

ajuntamentdaltvila

L’acte es celebrarà el dimecres 14 d’agost amb motiu del partit amistós de les Festes de la Terra que disputaran la UD Ibiza i el CD Ibiza i que ha presentat avui la regidora d’Esports, Ana Ferrer, acompanyada de representants dels dos clubs del municipi, Antoni Marí Morereas del CD Ibiza i Marco Borriello de l'UD Ibiza

L’Ajuntament d’Eivissa dedicarà dos portes d’accés de l’estadi Can Misses a les llegendes del futbol Feliciano Casanova i Antonio Ferrer. L’acte d’homenatge es celebrarà el dimecres 14 d’agost, a les 20 hores, amb motiu del partit amistós de les Festes de la Terra que disputaran la UD Ibiza i el CD Ibiza i que ha presentat avui la regidora d’Esports, Ana Ferrer, acompanyada de representants dels dos clubs del municipi. L’entrada és lliure.

“En aquests dies de celebració no podia faltar l'esport i avui l'Ajuntament d'Eivissa presenta un partit molt especial: dos dels equips de futbol en la màxima categoria de l'illa, que resulta que són de la nostra ciutat, participaran en el partit Festes de la terra 2024. Donem les gràcies als representants de la UD i CD per participar en aquesta festa de l'esport i disputar aquest amistós que servirà també com a partit de pretemporada per a afrontar un any en què us desitgem molta sort i bons resultats”, ha manifestat la regidora d’Esports de la capital eivissenca.

A continuació, Ferrer ha explicat que, igual que l'any passat l’Ajuntament d’Eivissa va celebrar un acte d’homenatge per descobrir la placa dedicada a aquesta llegenda del futbol instal·lada on la porta d’accés 4 de l’estadi municipal Can Misses, aquest any la regidora ha informat que altres dues portes es dedicaran a Feliciano Casanova i a Antoni Ferrer.

Feliciano Casanova, nascut a Eivissa, és una figura destacada en la història del futbol balear. Va començar la seva carrera en la S.D. Eivissa, on va jugar en Tercera Divisió i Segona Divisió B, abans de fer el salt a la Península, militant en equips com Tortosa, Andorra i Balompédica Linense. En la temporada 1992-93, Feliciano va debutar en Primera Divisió amb el Cadis C.F. El seu primer partit, el 25 d'octubre de 1992, va anar en l'Estadi Sánchez Pizjuán de Sevilla, on va tenir la difícil tasca de marcar a Diego Armando Maradona. En aquesta temporada, va jugar 11 partits en Primera Divisió i 18 en Segona amb el Cadis. Posteriorment, es va unir al Llevant O.D., on es va retirar als 31 anys. La seva valentia i caràcter afable el van convertir en un jugador molt estimat i respectat, que roman en la memòria dels aficionats de tots els clubs on va jugar. Un exemple de dedicació i amor a l'esport.

Sobre Antonio Ferrer Díaz (nascut a Dalt Vila) és una llegenda per a la nostra Ciutat. Va començar la seua carrera en el Club Hospitalet i va debutar amb només 17 anys en la Societat Esportiva Eivissa. El seu talent li va portar a jugar en el Eldense i després en el Llevant, on va aconseguir l'ascens a Segona Divisió i va destacar per la seva elegància i control de la pilota. En 1974, Antonio va signar amb el València C.F., debutant en el “Trofeo Naraja” i destacant en partits clau contra el Reial Madrid i el Barcelona. Posteriorment, va jugar en l'Hèrcules i el Terrassa, demostrant sempre el seu compromís i passió pel futbol. La seva trajectòria és un exemple de dedicació i amor per l'esport, inspirant a futures generacions de futbolistes eivissencs. Un referent del futbol d'Eivissa, és i serà sempre un exemple d'orgull per a la nostra ciutat.

“Ens veiem el dia 14 d’agost en un partit on el resultat és secundari. Es tracta de gaudir dels millors equips de l'illa i de retre homenatge a aquests dos futbolistes la trajectòria dels quals serveix d'inspiració als joves amants del futbol”, ha conclòs la regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa.