Agost 07, 2024

ajuntamentdaltvila

De la programació de la segona setmana de les Festes de la Terra destaquen el castell de focs artificials que oferirà aquest dijous el Consell Insular d’Eivissa i els concerts gratuïts de Juancho Marqués i Lemot amb motiu de la Nit Jove, que es celebra aquest divendres, a partir de les 21:30 hores, al Parc Reina Sofia

L’Ajuntament d’Eivissa continua amb la seua programació de les Festes de la Terra i per aquesta segona setmana destaquen la celebració aquest dijous de Sant Ciríac, que compta amb la col·laboració del Consell Insular d’Eivissa, el concert d’avui de la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa a les 22 hores i les actuacions de Juancho Marqués i Lemot el divendres, a partir de les 21:30 hores, amb motiu de la Nit Jove, al Parc Reina Sofia. A més, a Sa Berenada es repartiran 600 racions de paella i 450 quilos de xíndria i La Xanga Marxing Band amenitzarà aquest esdeveniment popular.

Avui, dimecres 7 d’agost

Es celebrarà el trofeu de vela a la platja de Talamanca a les 16 hores. Són unes regates en classe Optimist, ILCA-4 i ILCA-6. Per la nit, a les 22 h al Parc Reina Sofia, la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa presentarà l’espectacle “Rebobinant: el millor pop dels 80”.  Estarà dirigida per Frank J. Cogollos.

Demà, dijous Vuit d’Agost

A les 10 h la Banda de Música Ciutat d’Eivissa farà un concert a la Plaça de la Catedral i tot seguit es farà la Missa, seguida de processó fins a la Capella de Sant Ciríac on el Senyor Bisbe hi farà les pregàries. A les 12.30 h es farà el tradicional acte d’homenatge a Guillem de Montgrí i a les 12.30 h la Federació de Colles de Ball Pagès d’Eivissa organitzen una ballada organitzada per el Consell Insular d’Eivissa al Claustre de l’Ajuntament i el Cor Amic de la Música interpretaran “Roqueta sa meua roca”. Per altra banda, de 10 h a 14 h a la Plaça Sota Vila es farà el campionat d’escacs.

Durant tota la tarda a partir de les 18 h es farà la tradicional Berenada Popular a Puig des Molins, on també hi haurà diversos tallers infantils i tir amb arc. La Xanga Marxing Band acompanyaran la jornada.

La directora de l’Arxiu d’Eivissa i Formentera, Fanny Tur, recorda que la festivitat de Sant Ciríac es celebra a Eivissa des de l'any 1650, quan la Universitat d'Eivissa i Formentera, a proposta de qui era en aquell moment el jurat en cap, Vicent Arabí, va acordar primer pel consell general, després per part del jurat, que Sant Ciríac fos un dels dos patrons importants de l'illa. Ell era patró general i així es commemora des d'aquell any. Quant a Sa Berenada popular de Puig des Molins, se celebra des de principis del segle vint i en el lloc on, segons la tradició, varen entrar les tropes catalanes i cristianes per conquerir Marina Yabisa i l'illa d'Eivissa.

“Des de fa ja molt de temps és una trobada popular que ha esdevingut amb una forta càrrega simbòlica de reivindicació de les Festes de la Terra. La gent anava allà amb les truites, el berenar, feien paella, jugaven, es tiraven a la mar, nedaven i, fins i tot, el vespre acabava amb baralles de melons i de xíndria. Cada família pot contar una anècdota o una història d'aquesta festa tan popular”, ha afegit la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Domínguez.

Per acabar el dia, a les 20.30h a la Plaça del Parc, s’oferirà els concerts de diferents artistes: G-Tano, Broken G i Vinnie Dollar. A les 21 h el grup Aires Formenterencs actuarà al Mercat Vell. Finalment, per concloure les activitats de Sant Ciríac a les 24 h es farà el gran castell de focs artificials al Port d’Eivissa.

Divendres dia 9 d’agost, Nit Jove

A partir de les 21 h Eivissa estarà plena de música. A les 21 h el Cor Ciutat d’Eivissa junt amb el Cor de Veus Joves faran un concert al Claustre de l’Ajuntament interpretant cançons de pop espanyol i de Queen. Per altra banda, al Parc Reina Sofia a les 21.30 h actuarà la banda gallega Lemot i a les 23 h ho farà Juancho Marqués.

Dissabte dia 10 d’agost, Nit de sa nostra història

El Parc Reina Sofia acollirà diverses actuacions. A les 20 h Cachirulo representarà el seu show “D’un altre planeta”, a les 21.30 h Atrobati-K espectáculos farà “Arrels i sentiments, diari d’una vida”. Finalment, a les 22.30h Idò mata’ls band combinarà gags paròdics amb la cultura eivissenca.

Diumenge dia 11 d’agost, Festa infantil i Nit per als nostres majors

El matí de dia 11 la Plaça d’Antoni Albert i Nieto serà l’encarregada d’entretendre als més petits de la Ciutat ja que a les 11 h Francis Zafrilla i el Mago Albert faran el seu espectacle de màgia. A partir de les 12 h Shows Ibiza ha organitzat tallers infantils i castells inflables i aquàtics.

Més tard comença la Nit per als nostres majors, on a la mateixa plaça a les 19.30 h s’escoltarà música i es ballarà amb Belma. Més tard, a les 21 h Ibossim Flamenco Ibiza actuarà i per acabar, a les 22 h Agustín Durán i José Boto faran el seu show de comèdia junt amb Laura Moreno i e seu personatge Catalina Colomar.

Dimecres dia 14 d’agost, gran partit de les Festes de la Terra

A les 20 h els dos equips locals, CD Ibiza i UD Ibiza disputaran un partit amistós a l’Estadi Can Misses. A més, la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa celebrarà un acte d’homenatde a dos llegendes del futbol: Feliciano Casanova i Antonio Ferrer.

Dijous 15 d’agost

Per concloure aquestes festes tan completes, a les 24 hores al Passeig de ses Figueretes es celebrarà el gran castell de focs artificials.

 

Així mateix es recorda que fins dia 28 d’agost l’exposició “Panoràmiques” estarà disponible al Refectori de l’Ajuntament i a Es Polvorí, una exposició que mostra Dalt Vila des de diverses perspectives.