Agost 14, 2024

ajuntamentdaltvila

La Conselleria d’Educació i Universitats executa diverses obres a diferents centres educatius de l’illa d’Eivissa amb l’objectiu de millorar l’estat de les infraestructures educatives i ampliar els serveis.

El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, acompanyat del director territorial d’Educació a Eivissa i Formentera, Juan Álvarez, i del batle d’Eivissa, Rafael Triguero, ha visitat avui les obres de construcció del nou menjador del CEIP Can Cantó, que estarà operatiu a principis del proper curs escolar. El conseller ha pogut comprovar l’estat de les obres i ha destacat la importància que el centre pugui oferir aquest servei als alumnes per ajudar així a la conciliació familiar. Aquestes actuacions tenen un cost de 33.252 euros. 

A més, la Direcció Territorial d’Educació d’Eivissa i Formentera també ha gestionat aquest estiu les actuacions a l’IES Xarc de Santa Eulària des Riu, on se substitueix la fusteria exterior i es pinten les façanes del centre. Aquesta actuació té un cost d’1.208.791,15 euros. Paral·lelament, l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) està finalitzant la redacció d’un projecte de reforma i rehabilitació parcials dels edificis del gimnàs, els tallers i el bar. L’import inicial previst per a aquestes actuacions és d’1,4 milions d’euros.

Pel que fa a l’IES Blanca Dona, a Vila, s’han pintat de totes les façanes del centre amb un cost aproximat de 40.000 euros, i es construeixen aules UEECO (Unitat Específica Educativa de Centre Ordinari) a l’IES Santa Maria, de Vila, i a l’IES Sant Agustí. En el cas de l’IES Santa Maria, l’obra té un cost de 24.673,81 euros i suposa la creació d’una aula de 37 metres quadrats útils i un bany adaptat nou. L’aula UEECO de l’IES Sant Agustí té un cost de 21.995,83 euros.

D’altra banda, en el CEIP Venda de Can Arabí de Santa Eulària des Riu s’estan substituint els paviments de les aules d’educació infantil. La construcció d’una nova unitat de banys per a docents també és una altra obra en execució que es fa al CEIP Poeta Villangómez, a Vila.

A més, el conseller Vera també ha visitat les obres de construcció de la nova escoleta de 0 a 3 anys a Sant Antoni de Portmany, concretament a Sant Rafel. Aquesta nova escoleta oferirà 67 places que es beneficiaran de la gratuïtat de tot el primer cicle d’educació infantil que va posar en marxa la Conselleria d’Educació i Universitats durant el curs passat. El curs 25-26, l’escoleta de Sant Rafel s’incorporarà a la xarxa d’escoletes que gestiona la Conselleria d’Educació i Universitats, un total de 4 actualment a totes les Illes. L’objectiu és que, a poc a poc, la Conselleria agafi la gestió de totes les escoletes d’obra nova que es construeixin a les Balears.

D’altra banda, i a més de les obres de millora que s’estan executant aquest estiu, la Conselleria d’Educació i Universitats, a través del Pla d’Infraestructures, preveu la construcció de 13 centres nous a Eivissa i l’ampliació o reforma d’altres 24.