Agost 20, 2024

ajuntamentdaltvila

Aquesta iniciativa és la primera d'aquesta naturalesa a les Balears, i pretén donar a conèixer la importància dels establiments agrupats sota el segell d’Emblemàtics que concedeix el Govern Balear, així com servir d'impuls al comerç local

La Regidoria de Turisme, Comerç i Mercats de l'Ajuntament d'Eivissa ha presentat avui les noves visites guiades pels comerços i establiments que compten amb el distintiu de "Comerç Emblemàtic" de la ciutat.

El distintiu Emblematics és una iniciativa del Govern Balear, que neix de la necessitat de protegir l'activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. El passat mes de febrer es van donar a conèixer els dotze establiments de la ciutat d'Eivissa que se sumaven a aquest segell, convertint-se així al municipi de l'illa amb més establiments adherits.

L'Ajuntament d'Eivissa ha volgut fer un pas més en la posada en valor d'aquests comerços, i de la mà del Govern Balear, el Consell d'Eivissa, la PIMEEF i l'Associació Balear de Guies Turístics ha creat unes visites guiades gratuïtes noves que recorreran aquests establiments, donant a conèixer la importància econòmica, històrica i patrimonial que tenen per a la ciutat. Eivissa és el primer municipi de Balears a impulsar aquest tipus de visites guiades, una iniciativa que el director general d'Empresa, Autònoms i Comerç, José Antonio Caldés, ha qualificat de “modèlica”. Caldés també ha assenyalat que des del Govern es segueix "treballant per sumar comerços al projecte Emblemàtics, i actualment estem avançant en temes que ens preocupen, com és el relleu generacional en aquests comerços".

És una oportunitat “no només per a visitants, sinó també per a residents, per conèixer moltes històries, anècdotes i vivències que, tot i haver nascut aquí, poden ser desconegudes per a nosaltres” ha assenyalat Pepa Costa, Directora insular de Recursos Humans i Promoció Econòmica del Consell d'Eivissa, que també ha destacat que aquests "són comerços que han estat regentats per generacions de famílies eivissenques que han contribuït a la dinamització de la vida i l'economia de la ciutat".

Per part seva el regidor de Comerç i Mercats de l'Ajuntament d'Eivissa, Alex Minchiotti, ha agraït la feina desenvolupada per la seva antecessora Laura Planells, i ha destacat que aquesta iniciativa busca posar en valor el comerç local, “la ciutat es construeix des de cadascun dels barris, i aquesta ciutat dinàmica i viva que volem ha de construir-se de la mà dels nostres comerciants.  de la nostra Ciutat. És per mi un orgull poder ajudar a posar en valor la feina i la resiliència que durant generacions aquests establiments han mantingut per poder ser avui reconeguts com un emblema de la nostra ciutat. Ja formen part dels nostres records i de la nostra vida i estic segur que impulsos com aquest ajudaran que les noves generacions d'eivissencs i els nostres visitants els coneguin i valorin com es mereixen”.

A la presentació van participar també José Javier Marí Noguera (PIMEEF) i Rocío Zaragoza (Associació Balear de Guies Turístics), que van destacar el positiu d'aquesta iniciativa per al comerç i la dinamització de la ciutat, així com els beneficis de diversificar i complementar la informació i rutes que s´ofereixen actualment als visitants de la nostra ciutat, tant de dins com de fora de l´illa.

Aquestes visites comptaran amb guia turístic i duran a conèixer aquests comerços mentre es recorren els carrers de la ciutat i es descobreixen edificis i personatges emblemàtics d'Eivissa. Es veuen representats de primera mà valors i atributs inherents a aquest tipus de comerços com són la seva resiliència i on es podran degustar o comprar productes eivissencs per quedar-se immers en la cultura i la història de la ciutat. La durada de la ruta és de dues hores aproximadament i es farà en grups de 20 persones per garantir una bona experiència. Començarà al Mercat Vell, i passarà per més de 10 comerços fins arribar al Mercat Nou on es farà una degustació de producte local que oferirà la cooperativa Carn&Coop.

L'activitat és gratuïta i es farà tots els divendres a partir del proper 23 d'agost a les 11h. Per apuntar-s'hi, podeu fer-ho a través de les Oficines d'Informació Turística a La Cúria (Plaça de la Catedral s/n), per telèfon (673 771 451) o a través del seu correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

Més info sobre el projecte "Emblematics": https://emblematicsbalears.es/es/filosofia-2/

Establiments de la ciutat dEivissa adherits: https://emblematicsbalears.es/es/municipios/eivissa/