Agost 22, 2024

ajuntamentdaltvila

L'Ajuntament ha denunciat els fets davant la Policia Nacional i col·labora en la investigació per identificar com més aviat millor els autors, que es podrien enfrontar a multes i fins i tot penes de presó

La piscina municipal de Can Misses es va veure obligada a tancar les portes durant tot el matí de dimecres 21 d'agost per poder reparar els danys causats per diversos individus que han accedit durant la matinada a les instal·lacions i van provocar diversos danys.

La piscina ja ha reobert les portes després que equips de neteja, tècnics i personal de manteniment treballessin des de les 6 del matí a tornar les instal·lacions al seu estat habitual.

Segons se sap fins ara, diversos individus van accedir entre la 1.30 i les 2 de la matinada d'aquest dimecres a l'interior de la piscina de Can Misses, suposadament forçant una de les finestres superiors i accedint des de la teulada de les instal·lacions. Un cop dins, han buidat tots els extintors de les instal·lacions a diverses dependències ia la pròpia piscina. A més, han trencat el vidre d'una de les portes.

Els equips municipals s'han afanyat a tornar la piscina al seu estat original i a última hora del migdia ja es trobava en condicions d'obrir de nou al públic. Els extintors han estat reposats, l'empresa de seguretat ha instal·lat noves alarmes i sistemes de seguretat i s'ha reforçat la seguretat de les finestres als punts on se sospita que hi van accedir els individus. El vidre serà substituït.

Fa uns dies ja s'havia produït un accés per part d'uns joves, i fins i tot personal municipal es va haver d'enfrontar a un grup de menors que fa uns dies pretenien entrar a les instal·lacions per força fora de l'horari permès i amb les instal·lacions ja tancades al públic.

En un d'aquests accessos un dels autors va oblidar el telèfon mòbil, que ja es troba en poder de la Policia Nacional per facilitar-ne la identificació, per la qual cosa es podria produir pròximament.

A l'espera d'identificar els autors i de fer una quantificació més detallada dels danys causats, els autors podrien enfrontar-se a una doble responsabilitat: per una banda la responsabilitat civil (multa econòmica) que l'Ajuntament els reclamarà en funció dels danys causats; i per altra banda la responsabilitat penal per un suposat delicte de danys (Art. 263.2 del Codi Penal), amb l'agreujant d'haver afectat els interessos generals, per haver-se vist obligats a tancar una instal·lació pública municipal. Aquests delictes comporten penes de presó de 1 a 3 anys i multes de 12 a 24 mesos.

L'Ajuntament d'Eivissa mostra el seu rebuig més profund a aquests fets que ja han estat denunciats, i col·laborarà per identificar i sancionar amb tota la duresa possible els seus autors.