Setembre 30, 2024

ajuntamentdaltvila

Flamenc, Son Cubano, Salsa i Bolero. Una proposta d'èxit a nivell mundial que comença amb una historial viral que es va iniciar a l'Havana

Argentina comptarà amb la col·laboració especial de Plena 79 Salsa Orchestra, primer grup espanyol nominat als llatí grammy a la categoria de salsa

El concert de la cantaora de Huelva serà el divendres 30 d'agost al Parc Reina Sofia amb entrada lliure a les 21:00 h, organitzat per l'Ajuntament d'Eivissa

La cantaora de Huelva Argentina María López Tristancho, coneguda artísticament com Argentina (Huelva, 1984), una de les veus amb més reconeixement i més poderoses del flamenc actual, arriba a Eivissa, entre molts altres, després dels seus recents èxits a l'Havana, representant a Espanya a la setmana cultural espanyola a Cuba, Plaça Major de Salamanca, Teatre La Llatina de Madrid, Màlaga, Teatre Palau de l'Audiència de Sòria, Navarra, Cadis, i la X Trobada Internacional Paco de Lucía d'Algesires.

Argentina arriba a l'escenari del Parc Reina Sofía el divendres 30 d'agost a les 21:00 hores per presentar el seu nou disc "Mi idilio con la Habana" de Flamenc, Son Cubano, Salsa i Bolero i hi estarà acompanyada per les guitarres de José Quevedo “Bolita” i Javier Ibañez, pels cors, palmells i enrenous de Roberto Jaén, Jorge Bautista i Juan de Oruko, i la percussió de José Carrasco. A més, Argentina comptarà amb el grup convidat Plena 79 Salsa Orchestra, compost per 12 músics liderats per Carlos Martín i Carlos Llidó, primer grup espanyol nominat a la categoria de Salsa als Latin Grammy celebrats a Sevilla el 2023.

En paraules d'Argentina: “Arribar a Eivissa per primera vegada és una cosa molt esperada per mi, tenia moltes ganes de cantar a aquesta preciosa illa, mundialment coneguda. És un gran honor estar amb els meus músics de flamenc i amb Plena 79 Salsa Orchestra per presentar el meu nou disc "Mi idilio con la Habana" que amb tant d'afecte hem fet, i que la idea va començar el 2019 amb un vídeo improvisat casolà gravat a l'Havana Vella al Restaurant la Vitrola, s'ha fet viral i segueix sent-ho a nivell mundial i ja porta més de 300 milions de reproduccions entre totes les pàgines que no paren de compartir-ho, ens vam veure obligats però amb molt de gust a gravar aquest disc animats pel públic d'Espanya i Llatinoamèrica. Ja per fi aquest abril del 2024 ha vist la llum.”

La cantaora de Huelva és una artista internacional que ha tingut ocasió de presentar-se als festivals flamencs de més renom i en auditoris tan cèlebres com el Hollywood Bowl de Los Angeles, el mateix en què, pels anys quaranta del segle passat, el nom de Carmen Amaya s'immortalitzava als cartells al costat d'altres com el de l'inimitable Frank Sinatra.

Posseeix dues nominacions consecutives als Latin Grammy (2013 i 2015) amb els seus discos Un viaje pel cante i Sinergia. Una altra de les grans qualitats de Argentina és la seva enorme versatilitat. La seva veu i les seves condicions de sentir el fan que partint del flamenc fa seus gèneres com el fado, el tango argentí, el bolero, la música clàssica de falla, la ranxera, la cobla, la cançó, el son cubà, la salsa etc.

Així mateix, va ser l'encarregada d'inaugurar el Festival de Cinema de Santo Domingo 2023, a República Dominicana, posant dempeus les més de dues mil persones que omplien el Teatre Nacional de Santo Domingo. Altres èxits a nivell internacional han estat el seu pas el 2022 per Bamako, capital de Mali, on va oferir dos concerts inoblidables; així com el Festival Internacional d'Art Flamenc de Mont de Marsan (França), també el juliol de 2022. El 2024 ha estat a Berlín ia França entre molts altres.