Octubre 19, 2024

ajuntamentdaltvila

D'aquesta manera es posa en marxa el Pla d'Habitatge municipal "Eivissa per viure-hi" anunciat per l'Ajuntament el passat 12 de juny

L'Ajuntament d'Eivissa aprovarà la propera setmana al ple municipal del 30 d'agost la cessió de dos solars a l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) per a la construcció d'habitatges de protecció pública en règim de lloguer. D'aquesta manera es posa en marxa el Pla d'Habitatge anunciat per l'alcalde d'Eivissa, Rafael Triguero, el passat 12 de juny.

Davant el greu problema d'accés a l'habitatge existent a la ciutat i a la línia del que assenyala el pla municipal esmentat, els solars del Mercat Pagès (c/ Vicent Serra i Orvay, 19) i de Can Cantó (c/ d' Es Cubells, 17) seran cedits a l'IBAVI de manera gratuïta per a la construcció d'habitatges de protecció pública que seran ofertes en règim de lloguer. La cessió serà regulada per un conveni entre l'Ajuntament i l'IBAVI que estableix les condicions d'aquesta cessió i en garanteix l'ús per a habitatge protegit.

Els paradistes que actualment treballen al solar que actualment ocupa el Mercat Pagès seran informats en les properes setmanes de la nova ubicació a què seran traslladats una vegada els Serveis Tècnics Municipals determinin quina és la idònia entre les possibilitats existents. Aquest trasllat no s'ha de produir fins que l'aprovació d'aquesta cessió tingui caràcter definitiu.

L'IBAVI es compromet a sol·licitar els permisos en un període inferior a tres mesos des que sigui efectiva la cessió. Un cop comptin amb els permisos i llicències oportuns, el període serà de 6 mesos per iniciar les obres i un màxim de 3 anys per finalitzar-les. A l'espera dels projectes definitiu s'estima la construcció de 15 habitatges al solar del Mercat Pagès i 64 més al solar de Can Cantó.

D'aquesta manera l'Ajuntament d'Eivissa comença a fer realitat el seu ambiciós pla d'habitatge, en què es va anunciar la construcció de gairebé 1.000 habitatges públics els propers anys. Per la seva banda, l'alcalde Rafael Triguero ha assenyalat que “el meu compromís personal i el de tot el meu equip és treballar sense parar per posar tots els recursos al nostre abast com a Ajuntament per minimitzar el problema de l'habitatge. Hem presentat un ambiciós pla que avui es comença a fer realitat. Els ciutadans poden veure així com passem de les promeses als fets, i així continuarem actuant amb màxima responsabilitat i compromís amb els nostres veïns. Volem una ciutat amb un pla de futur per als nostres fills”.