Setembre 12, 2024

ajuntamentdaltvila

L'Ajuntament, en col·laboració amb altres administracions, ha realitzat durant aquest estiu més controls que mai en matèria de vivenda turística, transport i embarcacions

L'Ajuntament d'Eivissa ha endurit les actuacions en la lluita contra l'intrusisme en tots els àmbits que afecten el municipi durant aquest estiu.

Després de crear una unitat específica d'intrusisme a la Policia Local d'Eivissa, noves eines jurídiques, el protocol subscrit entre el Consell d'Eivissa i els ajuntaments que estreny el marc de coordinació i col·laboració amb l'administració insular en matèria de lluita contra l'intrusisme i una forta coordinació tant amb el Govern Balear com amb el Consell d'Eivissa, s'ha estrenyit el setge sobre l'intrusisme a la ciutat.

D'una banda, en matèria d'habitatge turístic s'han realitzat al municipi un total de 32 inspeccions des de començament de temporada turística, de les quals quatre eren una segona inspecció a immobles ja visitats anteriorment. En aquestes inspeccions s'han detectat un total d'11 habitatges amb un possible ús turístic il·legal, dels quals s'ha aixecat acta i se n'ha informat el Consell d'Eivissa.

D'altra banda, en matèria de transport s'han aixecat un total de 16 actes amb proposta de sanció per fer transport públic urbà sense autorització (taxi pirata). També s'ha denunciat un total de 8 vehicles VTC per estacionar a llocs no habilitats o reservats per a TAXI.

En matèria de xàrter nàutic il·legal, l'Ajuntament, conjuntament amb el Govern i la Guàrdia Civil, han realitzat també diverses inspeccions amb un total de 26 actes de sanció. Això ja ha provocat una reducció de la presència d'aquest tipus de xàrter nàutic il·legal sobretot a la zona de la badia de Talamanca.

Les inspeccions continuaran almenys durant el mes de setembre, incrementant encara més aquestes xifres.

L'alcalde de la ciutat Rafael Triguero ha afirmat que "els ciutadans dʻEivissa poden estar segurs que lʻAjuntament dʻEivissa posarà tots els recursos al seu abast per seguir combatent lʻintrusisme en totes les seves formes. Aquells que pensin que poden venir a Eivissa i incomplir la llei, s'equivoquen, ho perseguirem i els sancionarem amb tota la duresa possible”.