Setembre 12, 2024

ajuntamentdaltvila

El projecte s'ha presentat al Fons de l'Impuls de Turisme Sostenible (ITS) i busca optimitzar la reutilització de l'aigua davant de la imminent entrada en funcionament de la nova depuradora

La xarxa de clavegueram d'Eivissa presenta una elevada concentració salina, degut principalment a la intrusió marina, filtracions que els darrers anys han anat empitjorant a causa de la manca d'inversió a la xarxa de clavegueram.

Davant la imminent entrada en funcionament de la nova depuradora, que permetrà reutilitzar l'aigua depurada, l'Ajuntament d'Eivissa vol anticipar-se a possibles problemes causats per aquesta salinitat en el procés de depuració, i per tant en la reutilització tan necessària. A més, reduir la salinitat evitarà el cost energètic de vehicular aigua salada, per la qual cosa també es tracta d'una mesura de sostenibilitat.

Durant el darrer any s'ha iniciat una monitorització d'algunes zones de la xarxa, s'han reparat alguns punts d'infiltració, però cal una actuació de molta més envergadura.

És per això que l'Ajuntament d'Eivissa ha preparat el projecte per al segellat d'infiltració d'aigua marina a la xarxa municipal. Aquest projecte s'ha presentat als fons d'Impuls de Turisme Sostenible per un import de 1,94 M€. El projecte s'inicia amb una monitorització exhaustiva de la xarxa (sectorització 2.0), per a la detecció dels punts exactes on es produeix aquesta infiltració salina, i la reparació/renovació posterior segons correspongui.

La propera adjudicació del concurs de la nova contracta d'aigua a la ciutat inclou 17 milions d'euros en inversió i millores a la xarxa d'aigua, però l'Ajuntament s'anticipa així amb aquest projecte paral·lel que també servirà per millorar la xarxa. En cas de ser concedits aquests fons, l'import equivalent de la futura contracta podrà ser utilitzat per a altres projectes necessaris a la xarxa.