Novembre 18, 2024

ajuntamentdaltvila

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa, Sara Ramon, i la presidenta de la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa, Maria Marí, juntament amb representants dels ajuntaments de l’illa, han presentat avui la XXVI edició del festival Folklòric Mare Nostrum que es durà a terme els propers 14 i 15 de setembre i tindrà actuacions a tots els municipis de l’illa, amb una destacada actuació central a la plaça de Jesús.

Així, el dissabte 14 de setembre a les 19.30 hores a la plaça de Jesús, hi haurà una actuació central del festival amb la participació dels grups Aratz Dantza Taldez, Gurliz de Biscaia País Basc; Arcude de  La Vall d’Uixó, Castelló; Colla de Dolçaina i Tobal Honorat i Grup de Sanses Alcalans, de Alfarb, València; Gruppo Folklorico Monte Patulo de Sant Angelo Romano, Roma i Grup Folklòric Sant Josep de sa Talaia, en representació de l’illa d’Eivissa

El diumenge 15 de setembre, a les 10.30 hores a la plaça de l’Esglèsia de Sant Joan de Labritja actuarà el grup Arcude de la Vall d’Uixó de Castelló amb l’Associació Cultural Es Broll. A les 12 hores, a la plaça de l’Esglèsia de Sant Josep de Sa Talaia, actuarà el grup Arats Dantza Taldea de Biscaia amb el Grup Folklòric Sant Josep de sa Talaia. També a les 12 hores, al passeig de Vara de Rey d’Eivissa, hi haurà una actuació del Grup Colla de Dolçaina i Tabal Honorat Gil i Grup de Danses Alcalans, de València, amb el Grup Folklòric Brisa de portmany. A les 19 hores, al Centre Social de Sant Mateu, hi haurà una actuació del Gruppo Folklorico Monte Paulo de Roma amb el Grup Folklòric Sa Colla de Sant Rafel.

La consellera Sara Ramon ha destacat “l’acte de germanor” que suposa aquest consolidat festival, “on podem conèixer el nostre folklore, els nostres costums i els de altres llocs d’Espanya i del món, el que ens enriqueix i ens uneix”. “La millor manera de fer cultura és no perdre les nostres arrels, és recuperar i reivindicar tot el tresor que ens ha arribat dels nostres majors i mostrar-ho a les joves generacions, com feim amb aquest festival que compta amb el suport del Consell d’Eivissa” ha expressat la consellera de Cultura.

Maria Marí, de la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa, ha destacat el treball de la federació que en cada edició “mobilitzem a diferents grups de ball i folklore nacional i internacional perquè mostrin a l'illa les seves tradicions i costums, un festival que pretén fer un intercanvi de cultures que gira entorn a l'amor que sentim per preservar i compartir la nostra herència cultural”.

L’any 1998 va néixer la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa i Formentera, avui en dia denominada Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa. Des del començament, un dels seus objectius més rellevants és el de donar suport a les associacions i les colles federades.