Octubre 14, 2024

ajuntamentdaltvila

Enguany es farà la sèptima edició de “La Nit del Patrimoni” organitzada per la UNESCO a totes les ciutats amb el segell Patrimoni de la Humanitat

El pròxim dissabte 14 de setembre la UNESCO celebra la VII edició de “La Nit del Patrimoni”, un esdeveniment que cobrarà vida a les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, llista de la que Eivissa hi forma part.

Enguany l’esdeveniment està baix el lema “Arxiu viu” i es presentaran actuacions de dansa contemporània als espais monumentals de cada Ciutat de manera sincrònica. En el cas d’Eivissa, el Claustre de l’Ajuntament rebrà la proposta de Joaquín Collado “Quien baila su mal espanta”.

La Ciutat estarà plena de cultura, per això diversos museus i centres culturals estaran oberts de manera excepcional. Aquests són els centres que estaran oberts:

  • El Centre d’Interpretació Madina Yabisa (c/ Major, 2) oferirà un itinerari per Dalt Vila anomenat “Dalt Vila a la noche” de 19.30h a 21.00h, la ruta començarà a Es Portal Nou. Serà necessària la inscripció escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . A més, de 20.00h a 24.00h el Centre estarà obert per a qui el vulgui visitar.
  • Al Portal de Ses Taules començarà un recorregut a les 19.00h per tot Dalt Vila anomenat “Visita Teatralizada por Dalt Vila” que es farà fins les 20.30h.
  • El Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE - ronda de Narcís Puget Viñas) oferirà visites gratuïtes de 20.00h a 23.00h a l’exposició “Santi Moix. La scorpeta del fuoco”.
  • El Museu Puget  (c/ Major, 18): estarà obert de 20.00h a 23.00h i s’hi podrà visitar “Anita Snellman a Eivissa”.
  • Es Polvorí (dins el Baluard de Santa Llúcia) tendrà oberta l’exposició “Panoràmiques” de 19.00h a 23.00h.
  • La Sala Refectori (plaça de l’Ajuntament – entrada per el mirador del poeta Marià Villangómez) tendrà disponible l’exposició “Per Lund: l’Eivissa de mitjan segle XX” de 19.00h a 23.00h.
  • La Catedral d’Eivissa estarà oberta de 20.00h a 24.00h.
  • El Museu Diocesà (plaça de la Catedral, 1) estarà obert de 20.00h a 24.00h.
  • L’Església de Santo Domingo (c/ del general Balanzat, 6) estarà oberta de 20.00h a 24.00h.

 

Excepte “Dalt Vila a la noche”, la resta d’activitats són lliures fins a completar aforament i totes són gratuïtes.

El que pretén el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat enguany és donar valor a la dansa. La proposta d’Eivissa és de Joaquín Collado amb el seu espectacle “Quien baila su mal espanta”, una actuació de dansa contemporània. Aquesta es farà al Pati del Claustre de l’Ajuntament i tendrà dos passis, el primer a les 21.00h i el segon a les 22.30h. A més, a les 21.30h al mateix Claustre es farà el taller de dansa “Bailamos para estar juntxs”. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

L’Ajuntament d’Eivissa anima a tothom a sortir per els carrers la nit del 14 de setembre per a celebrar la cultura eivissenca i el 25 aniversari de la seva proclamació com a Ciutat Patrimoni.