Setembre 17, 2024

ajuntamentdaltvila

El pròxim dijous 19 de setembre es commemora a Eivissa el Dia del Turista i, un any més, el Consell d'Eivissa coordina amb els cinc municipis de l’illa els actes per celebrar aquesta data. Així, des de dimecres 18 i fins al diumenge 22 de setembre, a tots els municipis hi haurà un complet programa d’activitats que inclou excursions i visites guiades, exhibicions floklòriques, degustacions de producte local, música i molt més. El director insular de Turisme del Consell, Juan Miguel Costa, ha recordat que aquesta data, que se celebra a l’illa el tercer dijous del mes de setembre, “és una ocasió per agrair als turistes que opten per la nostra illa per gaudir de les seus vacances, descobrint la nostra amplia i variada oferta”.

En el municipi d’Eivissa, el programa s’inicia el dimecres 18 a les 19 hores amb el concert gratuït de Solomun al port d’Eivissa. El dijous 19, en diferents horaris al llarg del dia hi haurà visites guiades i teatralitzades per Dalt Vila i exhibició de ball pagès i degustació de producte local a Ses Figueretes. El divendres 20 a les 11h hi haurà una ruta pels comerços emblemàtics i el diumenge 22 a la Sala Baleària una conferència d’Ocean Tour sobre els riscos de l’augment del CO2 i la acidificació oceànica. Per a assistir a aquesta conferència i a les visites guiades cal inscripció prèvia al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. L’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa i responsable de l’àrea de Turisme, Rafael Triguero, ha explicat que el programa d’activitats s’ha centrat en “promocionar el valuós patrimoni de la nostra ciutat amb les murades millor conservades del Mediterrani, coincidint amb la celebració enguany del 25è aniversari de la declaració d’Eivissa com a Patrimoni de la Humanitat”.  

A Santa Eulària des Riu, l’Ajuntament ha organitzat per al dijous 19 de setembre una jornada de portes obertes en el Museu Etnogràfic de Can Ros i a Ca n’Andreu des Trull, de 10 a 14 hores i de 17.30 a 20 hores; i al llarg de tot el dia en diferents horaris hi haurà excursions a les principals platges del municipi, com són Cala Llonga i es Canar, i una excursió guiada per la Ruta del Riu. Aquestes activitat també precisen d’inscripció prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. La jornada finalitzarà amb música en viu i exhibició de ball pagès a les 21 hores a diferents indrets del municipi, com són la Plaça de l’Ajuntament, la platja de Cala Llonga i el passeig marítim des Canar. L’alcaldessa i regidora de Turisme, Carmen Ferrer, ha manifestat que aquesta celebració és una oportunitat per donar a conèixer “aquells valors que ens defineixen més enllà d’una destinació turística convencional perquè som un municipi ric en cultura, natura i diversitat: un lloc d’acollida i disposat a compartir”.

Des de la regidoria de Turisme de Sant Josep de sa Talaia, per al dijous 19 de setembre s’ha organitzat activitats a dos dels punts turístics més destacats del municipi com són Cala de Bou i Platja d’en Bossa amb diverses exposicions, com una mostra de mini llaüts artesanals en Cala de Bou i Punta Xinxo, una mostra d’artesania tradicional i tast de producte local a Platja d’en Bossa. A partir de les 19:45 hores, el músic Paco Fernández, conegut dins l’esfera musical eivissenca com el creador del denominat ‘Flamenco Chill’ farà una actuació per a tots els presents. La coordinadora de Turisme de Sant Josep de sa Talaia, Eva Ruiz, ha explicat que “el Dia del Turisme és una gran oportunitat per posar en valor el turisme lleial i respectuós amb la nostra illa i el nostre municipi, incidint en les nostres tradicions, la nostra gastronomia i, com no, en la riquesa del nostre entorn natural, que esperam que tothom gaudeixi”.

El regidor de Turisme de Sant Antoni de Portmany, Miguel Tur, ha detallat que al municipi es realitzaran diverses activitats com la visita al Bibo Park, la excursió marítima pel nord del municipi o, com a novetat d'enguany, l'experiència de realitat virtual 'Entre el mar y las estrellas'. A més, s'ha programat una exhibició de ball pagès i exposicions als diferents espais culturals. "És una jornada especial destinada a tots els visitants que trien el nostre municipi com a destí de vacances, com a forma d'agraïment i mostra d'hospitalitat".

Finalment, a Sant Joan de Labritja, s'han preparat una exhibició de ball pagès i tast de postres típiques eivissenques el divendres 20 de setembre a les 19 hores al Port de Sant Miquel, i per al dissabte 21 de setembre aquesta exhibició es traslladarà a la Cala de Sant Vicent i Portinatx. La regidora de Turisme de Sant Joan, Carmen Rodriguez Tur, ha destacat que són actes “per mostrar als visitants lo meravellosa que és la nostra cultura i què millor manera que fer-ho que amb el nostre folklore i gastronomia”.