Setembre 17, 2024

ajuntamentdaltvila

Aquest dimarts de matí ha tingut lloc al Casal d’Igualtat la primera de les tres reunions previstes, dedicada al territori, medi Ambient i mobilitat. El regidor Rubén Sousa ha explicat que amb aquestes trobades és vol implicar a la ciutadana

L’Ajuntament d’Eivissa ha celebrat aquest matí, al Casal d’Igualtat, la primera de les tres jornades participatives per l’elaboració de l’Agenda Urbana. El regidor de regidor de Ciutat Intel·ligent, Transport Públic, Platges, Fons i Projectes Europeus de la capital eivissenca, Rubén Sousa, ha explicat que l’objectiu d’aquestes trobades és implicar a la ciutadania amb temes importants com el medi ambient, la mobilitat i el territori, assumptes que s’han tractat aquest dimarts.

L’Agenda Urbana és un projecte participatiu que busca que la ciutadania faci propostes per a l’agenda de la Ciutat i així el Consistori les integrarà dins les polítiques marcades per la Unió Europea (UE),  dins del conjunt de 10 objectius estratègics. Aquests 10 objectius estan desglossats en un total de 30 específics i s’han definit les línies d’actuació en matèria normativa, de planificació, de governança, de finançament i d’intercanvi i difusió de coneixement que podran ser complementades amb qüestions de gènere, salut, infància o envelliment actiu.

Avui al matí la mesa de treball ha estat enfocada amb els departaments de medi ambient, mobilitat i territori i ha comptat amb la participació de diversos col·lectius com ara el col·legi d’arquitectes, d’aparelladors, arqueòlegs i del sector del taxi i del transport, entre d’altres. Per la tarda a la trobada es tractaran temes d’ecologisme i innovació i demà dimecres, darrer dia, es parlarà sobre aspecte social i governança.

El regidor de Ciutat Intel·ligent, Transport Públic, Platges, Fons i Projectes Europeus de la capital d’Eivissa ha agraït la assistència dels representants dels diferents sectors i els hi ha traslladat que l’Agenda Urbana és molt important perquè els ciutadans puguin opinar i proposar quin tipus de ciutat volen”. A continuació, ha fet èmfasi a la participació ciutadana, ja que les conclusions que surtin d’aquestes reunions podran formar part dels projectes que es facin durant els pròxims sis anys a Eivissa.