El jurat triarà la millor salsa de Nadal del món el proper dijous 26 de desembre a les 17 h a la carpa situada al passeig de Vara de Rey.
La participació és gratuïta i els interessats poden inscriure's fins dijous a les 14 h mitjançant correu electrònic i acudir amb la seva salsa ja elaborada.
L'Ajuntament d'Eivissa a través de la seva regidoria de Comerç i Mercats torna a organitzar aquest any una nova edició del tradicional concurs mundial de Salsa de Nadal, amb l'objectiu de difondre i mantenir aquesta recepta tradicional típica de la nostra gastronomia.
Els interessats a participar-hi poden inscriure's de forma gratuïta enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans de les 14 h del mateix dijous 26 de desembre, i hauran d'anar a les 16:30 h a la carpa situada al passeig Vara de Rey amb la seva salsa en un envàs tancat i que sigui apte per escalfar-se al bany maria. Aquest any es mantenen dues categories, amb brou i sense brou, i els participants podran inscriure's en una o ambdues indistintament.
A partir de les 17 h començarà la degustació per part del jurat, que aquesta vegada estarà format per un representant de Sabors d'Eivissa, la cuinera Catalina Riera de Can Alfredo i un component de la colla de Sa Bodega. El jurat triarà un premi per a la salsa guanyadora a la categoria amb brou, un altre per a la categoria sense brou, i un guanyador absolut. Els guanyadors rebran una cistella amb producte local valorada a 350€.
El jurat valorarà entre altres coses l'aspecte i el sabor del plat, així com el respecte a la recepta tradicional i per descomptat l'ús de producte local per a la seva elaboració.
«L'objectiu principal del concurs és mantenir i difondre les tradicions gastronòmiques eivissenques per part de persones aficionades a la cuina», ha manifestat el regidor de Comerç, Alex Minchotti, que també ha animat tots els ciutadans a participar al concurs amb les seves pròpies elaboracions i ha explicat que l'Ajuntament d'Eivissa proporcionarà els fogons necessaris per escalfar la salsa, que ja ha de venir feta en un envàs tancat.